Publicado 26/3/2019 14:42:40 +01:00CET

Impulsen una jornada per fomentar larrelament dels joves als municipis petits del Camp de Tarragona

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Lobjectiu és prioritzar estratgies i polítiques per tal que els menors de 30 anys desenvolupin projectes de treball i vida a lentorn rural

ACN

Tarragona.-Una jornada tcnica abordar com fomentar larrelament de les persones joves en els municipis petits i daquesta manera frenar-ne el despoblament. La trobada se celebrar a Blancafort (Conca de Barber) dijous, comptar amb la participació de 26 persones joves que exposaran idees i projectes exitosos en aquest mbit, i pretén detectar quines són les condicions de vida que incideixen de manera significativa en larrelament de la joventut en les localitats de menys de 500 habitants. Així, es tractar didentificar i prioritzar estratgies, intervencions, aliances i polítiques que incideixin significativament en els factors darrelament per tal que els joves puguin crear vincles slids amb el territori. Les comarques més afectades al Camp de Tarragona són el Priorat i la Conca de Barber.

Segons dades dAgricultura, de les 108 localitats del Camp de Tarragona, 54 són micromunicipis, és a dir, que hi viuen menys de 500 persones, i ocupen un ter de la superfície. La densitat de població daquests municipis és de 13,54 habitants per quilmetre quadrat, quan la mitjana del Camp de Tarragona és de 190, ha detallat ngel Xifré, director dels serveis territorials dAgricultura a Tarragona. Les comarques del Camp que pateixen més aquest efecte són el Priorat i la Conca de Barber.El delegat del Govern a Tarragona, scar Peris, ha afirmat que aquest és un dels reptes més importants del país i que és ara quan cal pensar com ser el país daquí a entre vint i trenta anys. En aquest sentit ha destacat el paper que hi han de tenir els pobles i la seva joventut. En la mateixa línia sha expressat Xifré, que ha remarcat que els preocupa el despoblament i lenvelliment dels municipis petits. Si volem tenir el territori ben conservat, amb potencialitat i que estigui cuidat, és important fixar la població jove i que sigui un pol datracció perqu altres joves daltres llocs puguin desenvolupar el seu projecte de vida en els seus municipis, ha valorat Xifré, que també ha afegit que amb les jornades es vol veure quines polítiques o projectes individuals poden ajudar a que joves que es vulguin quedar puguin fer-ho, i gent que vulgui venir daltres territoris ho faci. El director dels serveis territorials dAgricultura ha remarcat la importncia que hi hagi habitatge disponible en els municipis rurals per tal que els joves shi puguin establir, una situació que al seu parer moltes vegades no succeeix. La jornada, que portar per títol Larrelament de les persones en joves en municipis petits, sha realitzat anteriorment a Corbins (Segri), La Vall den Bas (Garrotxa) i Aguilar de Segarra (Bages), i properament sen celebrar una altra a les Terres de lEbre.

el més llegit

 1. 1

  Successos.- Repunten fins a 37 les actuacions per ocupacions a Mataró (Barcelona) al maig

 2. 2

  Espanya podrà accedir a 140.000 milions del fons europeu de recuperació, 77.000 milions en transferències

 3. 3

  Treballadors de Nissan cremen pneumàtics davant la planta de Montcada i Reixac (Barcelona)

 4. 4

  Coronavirus.- Reus (Tarragona) no obrirà les escoles bressol municipals fins el proper curs

 5. 5

  Barcelona i el Consell de Gremis pacten facilitar la càrrega i descàrrega per evitar "col·lapses"