Publicado 27/10/2020 14:07CET

Implantaran un sistema d'informació i gestió per a la distribució d'aliments solidaris del Banc dels Aliments de Lleida

Pla mitjà del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i el director de Banca d'Institucions de CaixaBank i director territorial de Catalunya, Joaquim Macià, signant el conveni de col·laboració, el 27 d'octubre del 2020. (Horitzontal)
Pla mitjà del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i el director de Banca d'Institucions de CaixaBank i director territorial de Catalunya, Joaquim Macià, signant el conveni de col·laboració, el 27 d'octubre del 2020. (Horitzontal) - Cedida per la Diputació de Lleida (ACN)

La Diputació de Lleida i la Fundació 'La Caixa' signen un conveni per posar-lo en marxa

ACN

Lleida.-La Diputació de Lleida i la Fundació 'La Caixa' implantaran un sistema d'informació i de gestió per a la distribució d'aliments solidaris, liderat pel Banc dels Aliments de Lleida, que integra prop de 50 actors entre entitats, consells comarcals i municipis lleidatans, que tindrà un cost de 58.322 euros. Es tracta de coordinar els diferents actors que participen en la gestió de la distribució dels aliments de diferents orígens, de vegades no exempts de requeriments formals, com és el cas dels procedents de la UE. A més, l'agregació d'informació pel que fa a perfils de beneficiaris, productes lliurats o existències facilitarà significativament la tasca del Banc dels Aliments, al mateix temps que obre opcions de cooperació entre les entitats.

Aquest dimarts s'ha oficialitzat l'acord amb la signatura del conveni de col·laboració entre la Diputació de Lleida, de mans del seu president, Joan Talarn, i de Joaquim Macià, com a director de Banca d'Institucions de CaixaBank i director territorial de Catalunya, acompanyats del director de Banca d'Institucions i director territorial de Lleida, Geremí Camí. Talarn ha explicat que aquest és un projecte que dona suport al municipalisme i a la ciutadania, i que permetrà fer una feina més àgil, des de la informatització dels estocs del Banc dels Aliments, de cara a les demandes que sorgeixin en el futur. Per la seva banda, Joaquim Macià ha dit que aquesta col·laboració sorgeix pel compromís que hi ha de part de l'entitat bancària amb el territori.Aquest projecte permetrà també millorar la qualitat assistencial de les entitats, tant pel sistema de comunicació que s'estableix entre serveis socials i entitats com per la possibilitat de transformar el tradicional lliurament de lots per sistemes d'autoservei amb gestió de punts. Actualment ja disposen d'aquest sistema Tàrrega i les comarques del Pla d'Urgell, la Noguera i el Segrià. L'objectiu és implantar-lo a la resta de comarques, fet que també facilitarà les funcions del Banc dels Aliments pel que fa a disponibilitat d'informació en temps real sobre les necessitats dels diferents centres de lliurament.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés