Pla mitj del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i el director de Banca d'Institucions de CaixaBank i director territorial de Catalunya, Joaquim Maci, signant el conveni de collaboració, el 27 d'octubre del 2020. (Horitzontal) - Cedida per la Diputació de Lleida (ACN)
La Diputació de Lleida i la Fundació 'La Caixa' signen un conveni per posar-lo en marxa
ACN
Lleida.-La Diputació de Lleida i la Fundació 'La Caixa' implantaran un sistema d'informació i de gestió per a la distribució d'aliments solidaris, liderat pel Banc dels Aliments de Lleida, que integra prop de 50 actors entre entitats, consells comarcals i municipis lleidatans, que tindr un cost de 58.322 euros. Es tracta de coordinar els diferents actors que participen en la gestió de la distribució dels aliments de diferents orígens, de vegades no exempts de requeriments formals, com és el cas dels procedents de la UE. A més, l'agregació d'informació pel que fa a perfils de beneficiaris, productes lliurats o existncies facilitar significativament la tasca del Banc dels Aliments, al mateix temps que obre opcions de cooperació entre les entitats.
Aquest dimarts s'ha oficialitzat l'acord amb la signatura del conveni de collaboració entre la Diputació de Lleida, de mans del seu president, Joan Talarn, i de Joaquim Maci, com a director de Banca d'Institucions de CaixaBank i director territorial de Catalunya, acompanyats del director de Banca d'Institucions i director territorial de Lleida, Geremí Camí. Talarn ha explicat que aquest és un projecte que dona suport al municipalisme i a la ciutadania, i que permetr fer una feina més gil, des de la informatització dels estocs del Banc dels Aliments, de cara a les demandes que sorgeixin en el futur. Per la seva banda, Joaquim Maci ha dit que aquesta collaboració sorgeix pel compromís que hi ha de part de l'entitat bancria amb el territori.Aquest projecte permetr també millorar la qualitat assistencial de les entitats, tant pel sistema de comunicació que s'estableix entre serveis socials i entitats com per la possibilitat de transformar el tradicional lliurament de lots per sistemes d'autoservei amb gestió de punts. Actualment ja disposen d'aquest sistema Trrega i les comarques del Pla d'Urgell, la Noguera i el Segri. L'objectiu és implantar-lo a la resta de comarques, fet que també facilitar les funcions del Banc dels Aliments pel que fa a disponibilitat d'informació en temps real sobre les necessitats dels diferents centres de lliurament.