Actualizado 10/5/2015 12:25:00 +00:00 CET

Iceta demana que no es doni "la confiança" a algú "incapaç d'entendre les raons dels altres"

Agencia Catalana de Noticias
ACN

El secretari general del PSC reivindica "la política i la convivència" per lamentar l'agressió del membre de les llistes de CiU a Barcelona

Viladecans (ACN).-

El secretari general del PSC, Miquel Iceta, ha qualificat de "molt lleig" l'atac que va rebre aquest dissabte un membre de les llistes de CiU per a l'Ajuntament de Barcelona. L'agressor ha demostrat que és "intolerant" i no entén "les visions diferents que conviuen en una societat". Per això, ha aconsellat als assistents a la presentació de la candidatura socialista de Viladecans que no donin mai "la confiança" a algú "incapaç d'entendre les raons dels altres, d'escoltar-los i de "dialogar". Iceta també ha alertat novament contra les noves formacions que es presenten el 24-M sense cap trajectòria política. Ni els ajuntaments ni les municipals "són un bon lloc per fer experiments", ha remarcat.El secretari general del PSC, després de l'agressió patida per un integrant de les llistes de l'alcalde Xavier Trias a Barcelona, ha volgut reivindicar "la política, la convivència, el civisme i la capacitat de posar-nos d'acord cadascú des de la defensa dels seus valors, però sempre amb un total i absolut respecte".

Per això ha demanat a tots als assistents a l'acte de presentació de la candidatura socialista de Viladecans -on aspira a ser reelegit Carles Ruiz- que no donin "mai la confiança a algú incapaç d'entendre les raons dels altres" o "incapaç d'escoltar els altres i de dialogar amb els altres".

Iceta també ha carregat novament contra les noves formacions sense trajectòria política que s'estan generant per "guanyar les eleccions" però "no per governar". Els ajuntaments "necessiten qui els governi, líders sòlids i programes, persones que hagin provat les seves capacitats".

Els ajuntaments "no són un lloc per als experiments", ni les eleccions municipals són tampoc un bon moment per fer-los, ha remarcat. "Us crido l'atenció sobre candidatures que no sé quan duraran, no sé si després es desfaran i es barallaran".

Davant d'aquestes candidatures de nova aparició, Iceta ha assegurat que les sigles del PSC són "un segell de qualitat" que el partit només autoritza a utilitzar a persones contrastades.