La IAEDEN detecta prop d'un centenar d'atropellaments d'animals en sis mesos a diverses carreteres de l'Alt Empordà

Publicado 30/7/2019 10:49:42CET

Els ecologistes alerten que la majoria discorren pel Parc Naturals dels Aiguamolls i que tenen un "impacte ambiental negatiu" sobre la fauna

ACN

Castelló d'Empúries.-L'entitat IAEDEN ha detectat 96 atropellaments d'animals en diverses carreteres de l'Alt Empordà en nomes sis mesos. Aquesta és una de les dades recopilades en el balanç del projecte Participa de la Biodiversitat de l'Empordà, en el qual han col·laborat més de 800 persones. Des del gener fins al juny i gràcies a la col·laboració ciutadana, han detectat els punts on s'han produït atropellaments. La majoria, 26, han tingut lloc en carreteres de Castelló d'Empúries que discorren pel Parc Natural dels Aiguamolls. Entre elles, l'anomenada carretera dels tres ponts que passa per una reserva integral, la de Sant Pere Pescador a Castelló o la de Roses a Figueres. També s'han detectat cinc punts més amb una alta sinistralitat: Figueres, Peralada, Roses, Torroella de Fluvià i Vila-sacra. L'eriçó comú ha estat l'espècie més atropellada (amb 17 exemplars), seguida pel senglar (8) i el teixó (amb 6 exemplars).

Des de l'entitat alerten que les dades demostren que les infraestructures viàries de la comarca tenen un impacte molt negatiu sobre la fauna. En aquest sentit, admeten que les dades s'ha obtingut a través de la informació facilitada per voluntaris per la qual cosa, diuen, "han de representar una minsa part dels atropellaments reals diaris". El projecte també ha servit per elaborar deu censos d'aus en col·laboració amb el Parc dels Aiguamolls, jornades de voluntariats i cursos, entre d'altres.

el més llegit

 1. 1

  Mig miler de pensionistes protesten davant del Banc d'Espanya: "No tenen vergonya"

 2. 2

  Barcelona obre els dos primers quioscs en desús gestionats per la cooperativa Diverscoop

 3. 3

  Ferit de bala un camioner després d'enfrontar-se a un lladre a Vilanova de la Barca

 4. 4

  Troben el cos d'una nena de 5 anys en un hotel de Logronyo

 5. 5

  Barcelona promourà 80 activitats per orientar els joves sobre estudis postobligatoris

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista