Publicado 23/07/2019 16:07

El Homrani replica Batlle que "el retorn d'un noi sempre ha de ser voluntari" perqu així ho estableix la normativa

El conseller diu que ni Govern ni Ajuntament tenen competncies per fer el que proposa el tinent d'alcaldia

ACN

Barcelona.-El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha replicat el tinent d'alcaldia de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, que aquest dilluns va plantejar el "retorn assistit" dels menors estrangers no acompanyats que viuen al carrer. En una entrevista a l'ACN, El Homrani ha remarcat que ni Generalitat ni Ajuntament tenen competncies per fer-ho i que la normativa no ho permet. "El retorn d'un noi sempre ha de ser voluntari", ha assegurat, ja que hi ha sentncies judicials que estableixen que no es poden tornar menors estrangers als seus pasos d'origen "sense la seva autorització". El conseller ha apostat per mantenir l'estratgia que estan seguint amb l'Ajuntament davant dels menors que viuen al carrer.

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies ha assegurat que el retorn d'un menor estranger al seu país d'origen ha de ser "voluntari" i "requereix un treball d'acord amb el noi, amb la família d'origen i un informe de serveis socials del país d'origen". Es tracta, ha dit, d'un procediment "fora complex", per ha insistit que ni la Generalitat ni el consistori barceloní en tenen la competncia. Per aix, creu que "no val la pena entrar" en aquest debat perqu, tot i no discutir el "fons", creu que "no és útil".En qualsevol cas, El Homrani ha remarcat que a principis dels anys 2000 "alguns territoris ja van voler actuar" en la mateixa línia que va plantejar dilluns Batlle en una entrevista a SER Catalunya, per que sentncies judicials ho van "tombar" perqu "no es podia fer sense autorització del menor". El Homrani s'ha refermat en seguir l'estratgia que s'est fent conjuntament amb l'Ajuntament de Barcelona davant els menors estrangers que viuen al carrer a la capital catalana. Així, ha destacat que s'han reforat "recursos de psiquiatria", ja que alguns dels menors tenen problemes de "salut mental i addiccions", o que també s'han reforat els "educadors de carrer".El conseller ha demanat evitar "tractar tot un collectiu a partir de les actuacions d'una minoria", ja que "no és raonable ni real" tractar-lo "a partir d'una visualització d'una part molt petita", ja que és "divers". De fet, ha afegit que "hi ha 50.000 catalans adolescents nascuts d'aquí d'origen marroquí i no pot ser que també visquin amb aquesta estigma".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés