Publicado 6/5/2019 12:00:33 +02:00CET

El Homrani insta Nissan i els sindicats a tancar un acord perquè la negociació "ha avançat molt"

Agencia Catalana de Noticias
ACN

El punt de fricció entre empresa i treballadors és la garantia sobre la continuïtat i la viabilitat del projecte industrial, segons el conseller

ACN

Barcelona.-El conseller de Treball, Afers Socials i Famíles, Chakir el Homrani, ha reiterat aquest dilluns que el Govern està "obert" a fer de mediador entre la direcció de Nissan i els sindicats, després que es trenquessin les negociacions entre els treballadors i l'empresa automobilística aquest divendres. En aquest sentit, ha instat a les dues parts a mostrar voluntat d'acord per solucionar el principal punt de fricció, la seguretat de la continuïtat i viabilitat del projecte industrial, un element que també "preocupa" a la Generalitat. Amb tot, el conseller de Treball ha assegurat que "hi ha molts més aspectes on s'ha avançat" en les reunions i ha dit esperar que "s'ampliïn" i es tanqui un acord, "la millor manera de solucionar una situació complexa" que representa la prejubilació voluntària de 600 persones.

"Estem oberts i en contacte amb les parts, si veiem que hi ha una possibilitat de mediació no tindrem cap dubte en convocar-la", ha afirmat. Segons El Homrani, al llarg de la setmana passada els sindicats i la directiva van fer "bona feina". Després de deixar-los "reposar" uns dies, el Departament de Treball analitzarà els senyals que rebin al llarg d'aquest dilluns.