Publicado 08/02/2019 14:15CET

El Homrani fixa com a prioritria la detecció i la prevenció dabusos sexuals en infants

Agencia Catalana de Noticias
ACN

El Departament desplega a Tarragona un pla pilot per atendre de forma integral els abusos i maltractaments a menors

ACN

Torredembarra.-El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha subratllat aquest divendres que és prioritari tenir capacitat de detectar i prevenir abusos sexuals en infants. Des de Torredembarra (Tarragons) i després del degoteig de denúncies contra tres religiosos del territori, el conseller ha agrat la valentia de les persones que han explicat públicament el seu cas. El Homrani ha subratllat que sest fent un treball específic de formació als professionals dels mbits dels serveis socials, leducació i la salut, i que saposta per un canvi de model. En aquest sentit, el conseller ha recordat que el Departament est desplegant a Tarragona un pla pilot per atendre de forma integral els abusos sexuals i maltractaments a menors.

Chakir El Homrani ha equiparat laparició dels nous casos dabusos sexuals al moviment me too -jo també- de denúncia de violncia masclista. Hem de ser molt conscients que és molt complicat per a una persona explicar que ha patit un abús quan era o quan és un infant, ha manifestat. El conseller ha insistit, per, que no sha doblidar la importncia de poder detectar qualsevol cas dabusos a infants en lactualitat. El conseller ha recordat que a Tarragona sengegar una prova pilot per atendre de forma integral els abusos sexuals i maltractaments a infants i adolescents. Un dels aspectes innovadors ser lhabilitació dun centre que evitar que la víctima hagi de passar per diverses dependncies per tal dexposar el seu cas, ja siguin policials, dels serveis socials, de lmbit jurídic o de la salut. Aix fa que la victimització sigui més elevada, ha argumentat el conseller. El pla vol reduir les avaluacions i entrevistes mitjanant la coordinació dequips multidisciplinaris; aconseguir la plena coordinació entre els diferents departaments i institucions implicades; garantir latenció i la recuperació de les víctimes, promoure la prevenció dels abusos sexuals i formació dels professionals que atenen infants i adolescents, entre daltres. Sobre la sentncia de lAudincia de Lleida: Qu vol dir que no es va queixar prou?Daltra banda, el conseller ha tornat a carregar contra la sentncia dictada per lAudincia de Lleida que absol un dels acusats i condemna l'altre a dos anys per un abús sexual en grup a una noia amb discapacitat intellectual. Ningú no entén aquesta sentncia perqu genera una sensació dinseguretat que no és raonable, ha afirmat. Qu vol dir que la víctima no es va queixar prou? No té cap sentit. Va ser una agressió sexual a una dona amb discapacitat intellectual, ha sentenciat.El conseller ha criticat que ja hi ha hagut massa exemples de culpabilització de la víctima. En aquest sentit, ha reclamat un compromís ampli de la societat entorn la igualtat afectiva, la lluita contra violncia masclista i les agressions sexuals. En una setmana en qu hem conegut situacions dagressions sexuals insuportables, tot aix no ens ho podem permetre com a societat, ha concls.Visita a TorredembarraEl Homrani ha visitat aquest divendres la Biblioteca Mestra Maria Antnia de Torredembarra, on ha conegut els projectes d'inclusió social i comunitaris que s'hi desenvolupen. El conseller també sha desplaat fins al Catllar on ha visitat lantiga fbrica de txtil i paper, que es convertir en un espai d'habitatge cooperatiu per a gent gran. A la tarda, El Homrani té previst reunir-se amb els responsables de lAssociació Empresarial Química de Tarragona (AEQT).

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés