Publicado 25/4/2019 18:45:46 +02:00CET

HM Hospitales incorpora la Clínica Sant Jordi de Barcelona amb una inversió de 50 MEUR en cinc anys

El grup de sanitat privada controla el 77% de l'accionariat i pretén renovar les installacions i incorporar "tecnologia d'última generació"

ACN

Barcelona.-HM Hospitales ha adquirit el 77% de l'accionariat de la Clínica Sant Jordi de Barcelona després de la celebració de la Junta General d'Accionistes del centre, i l'ha incorporat a la seva xarxa assistencial. El grup de sanitat privada invertir uns 50 milions d'euros entre la compra, la renovació de les installacions, l'adquisició de tecnologia sanitria i la contractació de personal. L'adquisició de la Clínica Sant Jordi, que ara passar a dir-se Hospital HM Sant Jordi, forma part del pla estratgic del grup, que pretén "construir un projecte assistencial d'excellncia a Barcelona" similar al que té a Madrid. El president d'HM Hospitales, el Dr Juan Abarca Cidón, ha destacat que l'adquisició de la Clínica és "un pas molt important" pel grup i que es far un pla director conjunt amb l'Hospital HM Delfos per "incrementar i millorar l'oferta assistencial" privada a Barcelona.

La Clínica Sant Jordi passar a denominar-se Hospital HM Sant Jordi i, durant les prximes setmanes, iniciar la seva integració amb l'Hospital HM Delfos i la resta de la xarxa assistencial d'HM Hospitales. El fins ara president del Consell d'Administració i conseller delegat de Clínica Sant Jordi, Dr. Josep Cararach, mantindr la seva vinculació assistencial a través de l'Institut Cararachen el futur centre. D'altra banda, la resta de l'actual equip de direcció romandr lligat a l'Hospital i dependr directament del Dr. Joan Sala, director territorial d'HM Hospitales a Catalunya."Amb aquest acord, es culmina el procés pel qual es consolida el projecte empresarial de la Clínica Sant Jordi per convertir-se en un hospital mdic quirúrgic complet i la Maternitat privada de referncia a Catalunya i Barcelona. Amb l'arribada dHM Hospitales, enfortim el nostre projecte assistencial i sanitari, i ens integrem en un gran Grup, alhora que augmentem la capacitat de renovació i actualització tecnolgica per optimitzar la qualitat assistencial", ha dit Cararach.El pla del grup inclou, a l'espera de les autoritzacions pertinents de l'Ajuntament de Barcelona, la construcció d'un edifici en l'actual parcella de la Clínica Sant Jordi per comptar amb "una nova Maternitat amb tots els serveis d'última generació, com UCI neonatal 24 hores, unitats de part de baixa intervenció o part natural i urgncies ginecolgiques 24 hores".