Publicado 7/8/2019 14:24:47 +02:00CET

Guanyem Girona, el PSC i ERC reclamen estudiar nous models per al contracte de neteja dels equipaments municipals

Les tres formacions asseguren que la concessionària vulnera els drets dels treballadors i denuncien una "gestió poc acurada" per part del govern local

ACN

Girona.-Guanyem Girona, el PSC i ERC han demanat al govern de la ciutat que creï una taula de treball i busqui un acord entre les diferents formacions per tal de buscar "un nou model de gestió" de la neteja dels equipaments municipals. Aquest posicionament conjunt arriba després que el govern local retirés a última hora la pròrroga del contracte de neteja amb EULEN, que havia d'aprovar-se durant l'últim ple. Les tres formacions han afirmat que l'empresa concessionària vulnera els drets laborals dels treballadors i també han denunciat que l'equip de govern ha tingut una "gestió poc acurada" del conflicte. Els partits a l'oposició creuen que en la reunió de treball que proposen s'haurà de mostrar les diferents opcions de contracte que hi ha i els costos de cada model.

Les tres principals forces a l'oposició de l'Ajuntament de Girona (Guanyem, PSC i ERC) s'han unit en contra de la prolongació del contracte de neteja dels equipaments municipals i han demanat a l'equip de govern que convoqui una reunió de treball. En aquesta trobada hauran d'explicar quins models alternatius hi ha per a contractar un servei de neteja, tal com s'havien compromès a fer. L'objectiu d'aquesta taula és buscar un acord que permeti desencallar la situació actual i trencar el contracte amb l'empresa EULEN.Una de les peticions per part dels grups a l'oposició és que en cada model es fixin unes condicions que millorin la qualitat del servei i també garanteixin els drets laborals dels treballadors. A partir d'aquí, caldrà estudiar el cost que podria tenir cada model de servei i el govern local haurà de buscar un acord amb altres partits per tirar endavant un nou contracte de servei.Les tres formacions han acusat a l'empresa concessionària de vulnerar els drets dels treballadors en repetides ocasions. Tot i així, l'equip de govern tenia la intenció d'allargar un any més el contracte amb l'empresa. De fet, així s'havia d'aprovar durant l'últim ple però al final ho van retirar de l'ordre del dia.A més, creuen que l'equip de Madrenas ha tingut una "gestió poc acurada" del conflicte ja que en els últims anys "la informació no ha estat transparent". Els partits a l'oposició també han recordat que l'empresa no ha complert "uns compromisos que eren condicions clau perquè EULEN pogués prorrogar el contracte".Per últim, han recordat que si l'octubre de 2019 no s'ha aprovat cap acord, l'empresa haurà de fer els serveis de forma forçosa durant sis mesos amb un sobrecost que podria arribar als 900.000 euros.

el més llegit

 1. 1

  Demòcrates demana un "govern d'emergència nacional" per superar la crisi del coronavirus

 2. 2

  Vergés veu possible unir les regions sanitàries de Barcelona i la seva àrea metropolitana

 3. 3

  L'AMB reactiva l'aplicació d'aparcament metropolità

 4. 4

  El Govern espanyol i la UE organitzen dimarts una conferència de donants per a la migració veneçolana

 5. 5

  Els comitès d'empresa de Nissan exigeixen al Govern intensificar el treball institucional