Guanyem Girona elaborarà la llista electoral a partir dels noms que proposin els ciutadans i es decidirà en assemblea

Agencia Catalana de Noticias
ACN
Publicado 7/11/2018 21:21:37CET

La plataforma política farà sessions informatives el gener i febrer per tancar el programa per les pròximes municipals

ACN

Girona.-Guanyem Girona elaborarà la llista electoral a partir dels noms que proposin els ciutadans. La plataforma independentista, d'esquerra i republicana que es va presentar fa unes setmanes i que aglutina diferents partits com ara la CUP o Moviment d'Esquerres així com personalitats gironines, obrirà el termini la setmana vinent perquè tothom pugui fer les propostes. Seguidament, es faran diverses fases fins a la validació definitiva dels candidats en assemblea. Així s'ha explicat en l'assemblea constituent del moviment que s'ha fet aquest dimecres, durant el qual també s'ha anunciat que es faran sessions informatives entre el gener i febrer vinent per tancar el programa amb les propostes per a les eleccions municipals. El manifest que van presentar fa uns dies ha aconseguit prop de 500 signants.

Guanyem Girona ha celebrat aquest dimecres l'assemblea fundacional al teatre de Sant Narcís. Durant l'acte, s'ha explicat el pla de treball del moviment per vestir una candidatura de cara a les eleccions municipals del 2019. Tal com es va explicar fa unes setmanes, la plataforma neix amb l'objectiu d'articular una "alternativa de model i de govern en clau social, popular, democràtica i republicana i ecologista" que posin l'accent en el ciutadà i els barris juntament amb d'altres compromisos com la república catalana i la gestió i defensa dels serveis públics. La plataforma vol crear una candidatura "que aglutini persones i organitzacions diverses per liderar un projecte de canvi en clau social, democràtica, popular i ciutadana". Els seus impulsors critiquen el model de ciutat "centrat únicament en el turisme i les polítiques de façana" que ha impulsat l'actual equip de govern i retreuen a CiU haver girat l'esquena a les necessitats dels barris i haver "augmentat les desigualtats" Una llista de candidats oberta El full de ruta inclou l'elaboració d'una llista oberta de candidats. A partir de la setmana vinent, s'obrirà el termini perquè qui vulgui proposi els noms de la futura candidatura. Posteriorment hi haurà diferents fases fins a la validació definitiva dels noms en assemblea. Per altra banda, es faran sessions informatives entre el gener i febrer vinent per tancar el programa amb les propostes per a les eleccions municipals. També es podran fer aportacions de forma telemàtica. Les propostes es validaran en assemblea plenària. Pel que fa a l'organització provisional, les persones participants a les assemblees ho faran de forma individual. Es crearan dues figures: els signants (persones que donen suport a la candidatura i que col·laboraran puntualment) i els participants (aquelles implicades en el dia a dia i que participaran en veu i vot als espais de decisió). També s'obre la porta a que organitzacions polítiques donin suport al projecte però sense quotes i mantenint el principi participatiu d'una persona-un vot. Durant l'acte, també s'ha explicat que Guanyem vol tenir presència a tots els barris. L'última setmana d'aquest mes es faran actes per donar a conèixer el projecte i promoure la creació de "grups de barri" a tota la ciutat. El manifest fundacional ja té prop de 500 signants. Entre els noms hi ha el director esportiu de l'Uni Girona, Pere Puig, el cardiòleg Ramon Brugada o l'artista Rosa Bover. També hi ha persones que venen de les associacions de veïns de la ciutat i alguns exregidors del consistori gironí com ara Anna Pujolàs, Jordi Navarro o Amèlia Barbero.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.