Publicado 5/9/2019 18:12:46 +02:00CET

El Grup Impuls per Girona reclama augmentar la "competitivitat" de l'aeroport per atraure noves companyies

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

Els empresaris també demane mesures per consolidar l'activitat de Ryanair i accelerar la construcció del baixador de l'AVE

ACN

Girona.-El Grup Impuls per Girona (GiG), que agrupa les Cambres de Comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu, FOEG, Pimec Girona i Fòrum Carlemany, reclama augmentar la "competitivitat" de l'aeroport per aconseguir atraure noves companyies fent més rendible instal·lar-se a Vilobí d'Onyar (Selva) que a Barcelona. L'organisme s'ha reunit aquest dijous amb la direcció de la terminal per conèixer el nou director, Vicent Pallarès, i acomiadar el sortint, Lluís Sala, però la trobada també ha servit per abordar la situació a les instal·lacions arran de la intenció de la companyia irlandesa de tancar la base que hi té. Els membres del GiG han mostrat el seu malestar per l'anunci i han reclamat mesures per consolidar l'activitat de la companyia però també per facilitar l'arribada de nous proveïdors per "diversificar" l'oferta actual. D'altra banda, demanen que s'acceleri la construcció del baixador de l'AVE, que "ajudaria a convertir l'aeroport en la quarta pista de Barcelona".

Mesures per consolidar Ryanair a Girona però també per fomentar l'entrada de noves companyies a la terminal. Aquestes són algunes de les peticions que el Grup Impuls per Girona ha posat sobre la taula avui en una reunió amb la direcció de l'aeroport de Vilobí. L'organisme assegura que "en els darrers anys, el percentatge de vols d'altres companyies ha passat del 10% l'any 2013 al 26% actual". Per això, creuen que cal incrementar "la competitivitat" de les instal·lacions fent més rendible que les companyies s'instal·lin aquí que a Barcelona. A més, han tornat a reivindicar el baixador de l'AVE així com "la resta d'inversions previstes en aquesta infraestructura vital per a l'economia gironina dins el Pla Director que es concretarà en els propers mesos". Els empresaris també han valorar "l'evolució inversora" que s'hi ha fet en els últims anys i han assegurat que treballaran perquè cadascun dels seus membres siguin "elements actius" en el desenvolupant d'aquest pla.