Publicado 07/03/2019 18:36CET

El grup Cunicarn ven la fbrica de lEspluga de Francolí al grup Hermi

ACN

Tarragona.-El grup empresarial tarragoní Cunicarn, el segon productor de carn de conill a lEstat, ha venut els centres de producció de lEspluga de Francolí (Conca de Barber) i Celanova (Galícia). En concret, la fbrica tarragonina sha traspassat al grup Hermi i, la gallega, al grup lleidat Vall Companys. Cunicarn ha decidit abandonar el negoci de producció de carn de conill per centrar-se, a partir dara, en nous projectes de futur que ampliaran les seves rees dactivitat, així com en la innovació per a la fabricació de pinsos i gentica en els seus altres cinc centres operatius. Segons informa lempresa familiar, loperació garanteix lactivitat dels centres, de tots els llocs de treball i de les inversions previstes.

El grup Hermi, la companyia líder en el sector de la cunicultura a Espanya, ha adquirit la fbrica de lEspluga de Francolí mitjanant la societat Cuniespluga. Amb la incorporació daquestes installacions, dedicades a la producció i elaboració de carn de conill, el grup Hermi incrementar la capacitat productiva i impulsar leficincia.De la seva banda, el grup Vall Companys, companyia crnica de carcter familiar amb posicions de lideratge a lestat, compra la fbrica gallega de Celanova, que es dedica igualment a la producció i elaboració de carn de conill, mitjanant la societat Avigal. Aquest centre de producció permetr al grup lleidat seguir reforant la diversificació i el model operacional.Els acords assolits, pendents encara dels trmits necessaris, garanteixen lactivitat dambdós centres de producció i la continutat dels llocs de treball a lEspluga i a Celanova. Així mateix, es mantindran els compromisos dinversió previstos, que permetran seguir consolidant leficincia dels processos per continuar oferint productes amb les mximes garanties alimentries, segons lempresa. El soci i fundador de Cunicarn, Ramon Calbet, ha assenyalat que loperació els permetr diversificar el seu negoci cap a nous projectes i els facilitar la inversió en especialització, centrant els esforos en la innovació en les rees de fabricació de pinsos i gentica -inseminació de conills.De la seva banda, fonts del grup Hermi han apuntat que la compra de la fbrica de lEspluga de Francolí els permetr accelerar el seu creixement i disposar dun centre de producció a Catalunya. El grup Hermi és una empresa de carcter familiar líder en el sector de la cunicultura a lestat espanyol i el segon operador a Europa. Té centres de producció a Valladolid, Albacete i Bilbao.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés