Actualizado 21/7/2015 9:10:40 +00:00 CET

Un grup de 24 joves recupera camins històrics a l'Alta Ribagorça

Les seves tasques contribuiran a mantenir i fer més accessible el patrimoni cultural i arquitectònic de la comarca

El Pont de Bar (ACN).-

Un total de 24 joves, entre 14 i 17 anys, recuperen camins històrics de l'Alta Ribagorça dins el camp de treball 'Ribassos i espones: recuperem camins a Pont de Suert', organitzat per la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família i gestionat per la Fundació Escolta Josep Carol. L'objectiu d'aquest camp de treball és realitzar tasques de recuperació de senders, control de residus i activitats complementàries com la biomassa. Amb els treballs realitzats per aquests joves contribuiran a mantenir i fer més accessible el patrimoni cultural i arquitectònic de l'Alta Ribagorça.L'objectiu bàsic del camp de treball és el de garantir el trànsit de persones pels camins amb comoditat i seguretat, i alhora sensibilitzar els participants del camp de treball en el coneixement de la xarxa de camins de la comarca com a element del patrimoni cultural i arquitectònic.

Els joves realitzen tècniques com drenar de l'aigua, desbrossar la vegetació que obstaculitza el pas, reparar els elements de senyalització degradats o reconstruir empedrats i passarel·les malmesos. Aquesta activitat es complementa en activitats de descoberta de la comarca. Veïns de Pont de Suert ensenyen racons de la comarca als joves voluntaris.

Sobre la Fundació Escolta Josep Carol

La Fundació Escolta Josep Carol, creada per Escoltes Catalans, té com a missió promoure l'educació d'infants i joves en la ciutadania responsable i en els valors propis de l'escoltisme, a través del suport a la tasca educativa i associativa d'Escoltes Catalans. Des de la Fundació, es treballa per promoure valors com la democràcia, la laïcitat, la catalanitat, la coeducació, el compromís, l'esperit crític, l'honestedat, la solidaritat, la participació i l'estima per la natura.