Publicado 3/10/2019 13:12:53 +02:00CET

El Gremi d'Hotels de Barcelona amenaça de portar l'augment de la taxa turística als tribunals

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

Els hotelers tanquen un estiu "positiu" amb un increment del 5% del preu mitjà i de facturació en comparació amb l'any passat

ACN

Barcelona.-El Gremi d'Hotels de Barcelona ha amenaçat de portar als tribunals l'augment de la taxa turística a la ciutat que ha aprovat el ple de l'Ajuntament. El president de l'associació, Jordi Mestre, s'ha oposat "rotundament" al recàrrec de fins a quatre euros i ha recordat que el sector hoteler paga 320 milions d'euros en impostos. Mestre ha demanat una millor gestió d'aquests recursos i ha plantejat que s'apliquin taxes similars en altres àmbits com el comerç, la restauració o el transport que també es beneficien de l'arribada de turistes. Tot plegat, en una roda de premsa en la qual ha fet balanç d'una temporada d'estiu "positiva" després d'un 2018 "complicat". Els hotels de Barcelona han registrat un increment del 5% del preu mitjà i de la facturació durant el juliol i l'agost en comparació amb l'any passat, una dada "positiva" però és un 8% inferior a la del 2017.

"El sector hoteler ha passat de ser el dimoni i a ser el recaptador oficial de l'Ajuntament. Ens oposem absolutament a què s'apliqui aquest increment i, és més, anirem fins on calgui anar", ha assegurat Mestre.