El Gremi d'Hotels de Barcelona alerta de la caiguda del turisme de negoci al 2019 "per la marxa de grans empreses"

Publicado 7/3/2019 14:12:56CET

El sector informa que l'ocupació als hotels el 2018 es va situar en un 80%, amb un descens del 4% del preu mig

ACN

Barcelona.-El Gremi d'Hotels de Barcelona alerta de la caiguda del turisme de negoci per al 2019 i assegura que s'està perdent "l'equilibri" entre aquest model i el d'oci. El president del GHB, Jordi Clos, ha assegurat que el turisme de negoci, que ha considerat "estratègic" per Barcelona, caurà durant el 2019 i el 2020, i en culpa "la marxa de grans empreses" de la ciutat. D'altra banda, Clos ha explicat que pel que fa a l'any anterior l'ocupació hotelera va ser d'un 80%, amb una caiguda del 4% al preu mig de les habitacions, uns 6 euros menys. Segons Clos, aquesta baixada ha fet que l'any 2018 hagi estat "dolent", encara que "menys dolent del previst".

Pel que fa al 2019, Clos ha advertit de "símptomes" de desacceleració del creixement de l'activitat turística, i ha assegurat que cal "combatre-ho". Així, el GHB aposta per recuperar la qualitat del turisme, que asseguren que incrementa "notablement" la despesa que es fa a la ciutat.D'altra banda, Clos s'ha mostrat molt contundent amb el turisme "de baix nivell" i ha retret que els esforços "no s'han de centrar" en augmentar el nombre de visitants sinó en millorar la qualitat i el perfil del turisme. En aquest sentit, ha qualificat de "tasca exemplar" el paper de l'Ajuntament de Barcelona en l'eliminació dels pisos turístics il·legals, encara que ha advertit que no han desaparegut definitivament.En aquest context, Clos ha explicat que molts pisos turístics il·legals s'han transformat en habitatges compartits i, segons ha afirmat, això també provoca "perills" per a la qualitat turística i la convivència veïnal. Així, el president del GHB ha demanat "una regulació real" perquè es pugui garantir una bona gestió.De la mateixa manera, Clos ha assegurat que cal "recuperar" un discurs i un tractament "positiu" del turisme a Barcelona, així com no augmentar l'oferta turística "de baix nivell" que "no interessa". Per fer tot això, Clos ha afirmat que cal "recuperar els grans consensos" entre les forces polítiques municipals, així com "generar estratègies" a 15 o 20 anys vista.Clos també ha informat que Barcelona serà la ciutat que acollirà el "Reformbnb" d'enguany, una cimera d'associacions hoteleres per parlar dels reptes de l'allotjament turístic il·legal. Aquesta, que serà la segona edició, serà el 29 i el 30 d'abril i hi participaran associacions hoteleres i investigadors d'arreu del món.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.