El Govern s'ofereix a Sada per buscar un comprador o inversor que eviti el tancament de l'escorxador de Lleida

Publicado 25/10/2019 15:37:08CET

Empresa i Coneixement s'ha posat en contacte amb la firma amb la voluntat de treballar en la cerca d'una solució en aquest sentit

ACN

Lleida.-La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha explicat que el departament s'ha ofert a Sada per tal de buscar un possible comprador o inversor que permeti evitar el tancament de l'escorxador d'aus que la firma, propietat del grup holandès SHV, té a Lleida. Empresa i Coneixement s'ha posat en contacte amb l'empresa per posar a la seva disposició els diferents serveis de què disposa la conselleria per poder buscar una solució en aquest sentit. Chacón ha remarcat que és una qüestió que també afecta els departaments de Treball i Agricultura i ha explicat que, des del primer, ja s'està treballant en l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) anunciat per Sada el qual suposarà el tancament de la planta de Lleida i l'acomiadament dels seus 260 treballadors.

Àngels Chacón ha explicat que el departament ha posat a disposició de Sada la sotsdirecció d'Indústria, vetlla perquè aquelles empreses que tenen dificultat puguin obtenir finançament o solucions d'inversors que puguin estar interessats, així com la Unitat de captació d'empreses, que es dedica a buscar solucions per a aquelles empreses que són susceptibles de ser comprades. Chacón ha remarcat que és un tema que també afecta els departaments de Treball i d'Agricultura i que l'obligació d'Empresa i Coneixement és que "cada cop que hi ha una crisi o perill de crisi en alguna empresa, aportar el màxim de ràpid possibles compradors o inversors". "Ja s'està treballant però en el cas que el tancament sigui totalment irreversible posem les unitats a treballar", ha exposat. Mobilitzacions dels treballadors Els treballadors de l'escorxador Sada de Lleida ja van anunciar que faran mobilitzacions per negociar la retirada de l'ERO que afecta la totalitat de la plantilla o intentar treure'n el màxim possible de compensacions. El comitè d'empresa va explicar que les negociacions començaran el 29 d'octubre i que tenen 30 dies per arribar al millor acord. Des del comitè culpen de la situació a la qual s'ha arribat a una "mala gestió de l'empresa" i davant les sospites que hi ha una altra firma que vol comprar les instal·lacions, on en els darrers anys s'han fet 13 MEUR d'inversions, però sense comptar amb els 260 treballadors actuals. Per la seva banda, Sada va atribuir davant els representants dels treballadors la decisió de tancar la planta de Lleida a les pèrdues que aquesta genera i que porta acumulant durant els darrers anys.

el més llegit

 1. 1

  Podem demana blindar prestacions i reforçar serveis públics abans d'anar a eleccions

 2. 2

  Pere Aragonès afirma que els pressupostos anteposen els interessos "de país" als de partit

 3. 3

  Duch: "El Parlament Europeu no va decidir retirar l'acta de diputat a Junqueras"

 4. 4

  Torra anunciarà la data de les eleccions un cop s'aprovin els pressupostos

 5. 5

  La TransPerfect Mountain Challenge 2020 incorpora una cursa BTT i diverses activitats solidàries

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista