El Govern preveu que el finançament del Conselh Generau d'Aran sigui de 29 milions d'euros el 2023

Publicado 11/3/2019 13:03:51CET

L'executiu espera que el nou model econòmic permeti que el territori disposi dels recursos suficients per tenir autonomia de gestió

ACN

Barcelona.-El Govern preveu que el finançament del Conselh Generau d'Aran sigui de 29 milions d'euros el 2023. Tal com es desprèn dels acords del Consell Executiu que s'ha reunit aquest dilluns al matí a Vielha (Aran), la Generalitat espera que el nou model de finançament acordat per una durada de cinc anys doni estabilitat a l'executiu aranès, i que permeti que el territori disposi dels recursos suficients per tenir autonomia de gestió. L'import serà concretat a la reunió de la comissió bilateral entre el Govern i el Conselh Generau, que es convocarà en les properes setmanes.

Des del 2012 el finançament del Conselh Generau d’Aran s’ha determinat a partir d’uns acords anuals que concreten els imports a transferir. Fins avui, han estat 38 els decrets de traspassos de competències o d’ampliació de les competències traspassades de la Generalitat al Conselh Generau d’Aran. L’any base de determinació del Fons de Finançament Incondicionat (FFI) és el 2018 i té un import de 23.144.436 euros. A partir de l’any 2020 el FFI incorpora una dotació addicional per compensar a l’Aran pel desenvolupament de polítiques pròpies. Aquesta dotació addicional equivalent al 10% del FFI de l’any base es posarà a disposició de l’Aran en un període gradual de 4 anys.Atesa la situació de pròrroga pressupostària a la Generalitat en l’actual exercici 2019, en aquest any l’import del FFI és dels mateixos 23.144.436 euros. En el cas que durant l’exercici s’aprovessin uns pressupostos pel 2019, l’import del FFI anterior s’actualitzaria segons el creixement de la despesa no financera no finalista dels departaments de la Generalitat.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.