Publicado 11/3/2019 13:03:51 +01:00CET

El Govern preveu que el finanament del Conselh Generau d'Aran sigui de 29 milions d'euros el 2023

L'executiu espera que el nou model econmic permeti que el territori disposi dels recursos suficients per tenir autonomia de gestió

ACN

Barcelona.-El Govern preveu que el finanament del Conselh Generau d'Aran sigui de 29 milions d'euros el 2023. Tal com es desprn dels acords del Consell Executiu que s'ha reunit aquest dilluns al matí a Vielha (Aran), la Generalitat espera que el nou model de finanament acordat per una durada de cinc anys doni estabilitat a l'executiu arans, i que permeti que el territori disposi dels recursos suficients per tenir autonomia de gestió. L'import ser concretat a la reunió de la comissió bilateral entre el Govern i el Conselh Generau, que es convocar en les properes setmanes.

Des del 2012 el finanament del Conselh Generau dAran sha determinat a partir duns acords anuals que concreten els imports a transferir. Fins avui, han estat 38 els decrets de traspassos de competncies o dampliació de les competncies traspassades de la Generalitat al Conselh Generau dAran. Lany base de determinació del Fons de Finanament Incondicionat (FFI) és el 2018 i té un import de 23.144.436 euros. A partir de lany 2020 el FFI incorpora una dotació addicional per compensar a lAran pel desenvolupament de polítiques prpies. Aquesta dotació addicional equivalent al 10% del FFI de lany base es posar a disposició de lAran en un període gradual de 4 anys.Atesa la situació de prrroga pressupostria a la Generalitat en lactual exercici 2019, en aquest any limport del FFI és dels mateixos 23.144.436 euros. En el cas que durant lexercici saprovessin uns pressupostos pel 2019, limport del FFI anterior sactualitzaria segons el creixement de la despesa no financera no finalista dels departaments de la Generalitat.