Publicado 20/10/2020 15:00CET

El Govern i l'Ajuntament es posen d'acord per oferir un model integral de polítiques d'ocupació a Barcelona

Pla mitjà de la signatura del conveni entre el SOC i Barcelona Activa per part del conseller de Treball, Chakir El Homrani, i el tinent d'alcalida de Barcelona, Jaume Collboni, el 20 d'octubre del 2020 (Horitzontal)
Pla mitjà de la signatura del conveni entre el SOC i Barcelona Activa per part del conseller de Treball, Chakir El Homrani, i el tinent d'alcalida de Barcelona, Jaume Collboni, el 20 d'octubre del 2020 (Horitzontal) - Cedida pel Departament de Treball (ACN)

SOC i Barcelona Activa oferiran serveis conjunts i evitaran duplicitats a l'hora d'ajudar les persones que busquen feina

ACN

Barcelona.-El Govern i l'Ajuntament de Barcelona han aprovat un conveni per oferir un servei integral de polítiques actives d'ocupació a la ciutat. El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, han ratificat la col·laboració entre el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i Barcelona Activa aquest dimarts. Les dues entitats oferiran serveis conjunts i evitaran duplicitats a l'hora d'ajudar les persones que busquen feina. D'aquesta manera, els ciutadans de la capital catalana podran fer tràmits per trobar un nou lloc de treball des de qualsevol de les oficines de les dues institucions.

La Generalitat i el consistori busquen que els habitants de Barcelona tinguin la mateixa informació i servei quan busquen feina en una oficina de Barcelona Activa i del SOC i per això han ideat un pla d'actuacions pel 2021 i pel 2022, prorrogable a dos anys més. En el conveni, s'hi inclouen actuacions d'orientació professional, intermediació, formació professional, programes integrals per a col·lectius "amb una mirada especial als joves" que seran finançades pel SOC i executades per Barcelona Activa. Aquest model integrat pivotarà sobre una xarxa integrada de punts d’atenció que aprofitarà els recursos de les dues administracions. Tots dos organismes disposen de 250 treballadors dedicats a polítiques actives d'ocupació a la ciutat, on més del 40% de la població jove està a l'atur i hi ha entre 40.000 i 60.000 persones en situació d'ERTO.El primer tinent d'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha reivindicat la "capil·laritat" de Barcelona Activa que permet que la xarxa integrada arribi als 50 punts d'atenció a la ciutat. "Des de l’Ajuntament, volem que aquest conveni ens permeti passar, d'atendre a 25.000 persones a l'any, a arribar fins unes 35.000, aproximadament", ha dit el també president de Barcelona Activa.A més, es crearà una oficina tècnica integrada per membres de l'Ajuntament i el Departament "per donar resposta als reptes de la ciutat" en un moment de crisi, ha apuntat el conseller, ja que l'acord busca "optimitzar recursos i evitar duplicitats". "És una idea molt simple però essencial: que el veí i la veïna de Barcelona no distingeixi qui l'atén, sinó les polítiques que l'acompanyen", ha afirmat El Homrani. El SOC va destinar 10,67 milions d'euros a l'Ajuntament de Barcelona i va fer actuacions a la ciutat per valor de 60 milions durant l'any passat. Per la seva banda, Collboni ha assegurat que Barcelona Activa dedica més de la meitat del pressupost a polítiques actives d'ocupació, fins a 25 milions.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés