Publicado 18/07/2019 20:19CET

El Govern impulsa la construcció de la primera terminal d'autopista ferroviria de l'Estat al Port de Barcelona

El conseller Calvet ha ofert "tota la capacitat de la Generalitat" per assolir la neutralitat zero d'emissions el 2050

ACN

Barcelona.-El Departament de Territori i Sostenibilitat ha signat avui un conveni de collaboració amb VIIA per desenvolupar el projecte per construir i explotar la terminal d'autopista ferroviria al Port de Barcelona. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Dami Calvet, ha destacat els valors econmics i ambientals del projecte i ha ofert "tota la capacitat de la Generalitat" per avanar en "tot el que signifiqui la descarbonització" de la mobilitat per assolir la neutralitat zero d'emissions al 2050. La terminal es construir sobre els terrenys de l'antiga llera del riu Llobregat, tindr una capacitat de vuit freqüncies diries i estar oberta a qualsevol operador. El Govern considera que aquesta oferta de transport ferroviari constitueix una alternativa "real" al que es fa per carretera.

També opina que presenta "nombrosos beneficis socials, econmics i ambientals", entre els quals la reducció del trnsit de camions a les carreteres amb la conseqüent disminució d'emissions de gasos contaminants, l'optimització dels sistemes de transport i logística i un efecte "positiu" en la reducció de la sinistralitat.Els estudis que s'han fet fins ara, que comptabilitzen només les tres primeres rotacions diries previstes amb París, indiquen que comportarien una reducció de 80.000 tones de CO2 per any. El projecte est obert a altres administracions públiques. VIIA s'encarrega d'impulsar i dirigir les activitats relacionades amb les autopistes ferroviries del grup francs SNCF MOBILITÉS a Europa.En el marc de les seves tasques sobre la posada en marxa d'una xarxa de serveis d'autopistes ferroviries als grans corredors europeus, VIIA ha obtingut finanament europeu del programa CEF (Connecting Europe Facility) en el marc del projecte MiRO de desenvolupament de l'autopista ferroviria París Barcelona.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés