Publicado 26/3/2019 14:28:08 +01:00CET

El Govern impulsa la construcció del Centre d'Interpretació dels Sls dels Pirineus a Tremp

El Consell Executiu encarrega la redacció del projecte constructiu i de l'execució de les obres, amb una inversió prevista de prop d'1,7 milions d'euros

ACN

Barcelona.-El Consell Executiu ha acordat encarregar a Infraestructures.cat la gestió de l'execució del Centre d'Interpretació dels Sls dels Pirineus a Tremp promogut per l'Institut Cartogrfic i Geolgic de Catalunya (ICGC). Aquest encrrec inclou la gestió del procés de licitació i d'adjudicació dels contractes de serveis i d'obres necessaris per construir aquest centre, amb una inversió total prevista de gairebé 1,7 milions d'euros. Es preveu que aquest equipament obri les portes al públic el primer trimestre de 2021.El Centre d'Interpretació dels Sls del Pirineu (CSIP), el primer d'aquestes característiques a Catalunya, vol esdevenir el centre de referncia dels monlits de sls tant de l'mbit pirinenc com de tot Catalunya.

La missió d'aquest centre és adquirir, conservar, estudiar, exposar i difondre una collecció de monlits de sls representatius dels Pirineus i de Catalunya, i promoure la transmissió i la difusió del coneixement dels sls, dels seus valors com a elements imprescindibles per a la vida a la Terra, i de la cultura edafolgica a tots els nivells.El públic objectiu de l'exposició són persones especialistes que treballen en els diversos camps de les Cincies del Sl; estudiants universitaris i nivells d'ensenyament previs; persones que utilitzen el sl i viuen d'activitats que hi tenen una vinculació directa, fonamentalment agricultors per també industrials que treballen en activitats extractives, i públic general. Aquest centre també pot ser molt útil en un context de canvi climtic com l'actual, ats que un monlit de sl deixa fixada la imatge d'aquell sl i de la seva constitució en el moment de la seva extracció.L'edifici del CSIP es construir en uns terrenys que l'Ajuntament de Tremp ha cedit a l'Institut Cartogrfic i Geolgic de Catalunya, en el marc d'un conveni de collaboració, i que estan situats al costat de l'actual edifici del Centre de Suport Territorial Pirineus (CSTP) de l'ICGC. El futur Centre constar de dues plantes i estar connectat mitjanant una passarella amb el CSTP. La superfície total construda ser de 665 metres quadrats, distributs en 340 metres quadrats de soterrani i 325 metres quadrats de planta nivell carrer.

el més llegit

 1. 1

  Abascal utilitza una foto de l'atemptat d'ETA contra la caserna de Vic per dir que Iglesias és "un perill per a Espanya"

 2. 2

  Coronavirus.- Correus reobrirà el dimarts 5 oficines de la província de Barcelona a les tardes

 3. 3

  Catalunya suma 12.269 morts per coronavirus, 28 l'últim dia

 4. 4

  Josep Canós (Enginyers): Catalunya pot ser capdavantera en salut sincronitzant medicina i tecnologia

 5. 5

  Amnistia acusa la Policia dels EUA de violar el dret Internacional en les protestes