Publicado 16/10/2019 12:10CET

El govern espanyol i Ajuntament de Barcelona reclamen més collaboració privada per fer més habitatges assequibles

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

Saura destaca que amb la indústria 4.0 el sector immobiliari és més "sa, estable i equilibrat"

ACN

Barcelona.-El govern espanyol i l'Ajuntament de Barcelona han reclamat aquest dimecres més collaboració al sector privat per aconseguir un major parc d'habitatge assequible, sigui "protegit o no", segons ha dit el primer tinent d'alcalde de la capital catalana, Jaume Collboni en l'acte d'inauguració del Barcelona Meeting Point. En la seva intervenció, el secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge, Pedro Saura, ha destacat que l'arribada de la quarta revolució industrial a la construcció ha perms crear un "nou sector" més "sa, estable i equilibrat perqu contribueix a incrementar l'oferta". El saló ha obert portes aquest dimecres matí al recinte firal de Montjuc i s'allargar fins dissabte. L'organització s'ha vist obligada a limitar uns minuts l'entrada per la protesta de diferents collectius a favor de l'habitatge digne.

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha situat el problema a l'accés a l'habitatge, especialment entre els joves, com un dels més "dificultosos" a la ciutat. Per aquest motiu, Collboni ha demanat "complicitat i ajuda al sector privat". "No ho podrem fer sols des del sector públic. Encoratjarem iniciatives per intensificar la collaboració público privada en promocions d'habitatge assequible", ha apuntat el primer tinent d'alcalde, que ha afegit que "la conjuntura no és senzilla".Per la seva banda, el secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge, Pedro Saura, ha subratllat que cal posar sl públic per produir habitatge assequible per per aix, ha reiterat, cal la collaboració público-privada. Per Saura, l'anomenada quarta revolució industrial també permet aplicar noves formes de construir, més inversió, nous materials i una major robotització que, en definitiva, ha comentat, fa "més eficient" el sector ja que redueix despeses i el fa més competitiu. Així mateix, ha celebrat que aquest factor impliqui un "efecte tractor" sobre moltes 'start-ups' del sector.D'altra banda, Pedro Saura ha vinculat la connexió entre mobilitat i habitatge i ha assegurat que "en ciutats intelligents són dues cares de la mateixa moneda". "Quan fem la mobilitat més sostenible i compartida aconseguim un preu més raonable a disposició dels ciutadans amb rendes mitjanes i que més ho necessiten. Una política de mobilitat gil i sostenible aconseguir abaratir el preu de l'habitatge", ha comentat.L'acte d'inauguració de l'edició d'enguany del Barcelona Meeting Point ha comptat amb l'assistncia del president del Saló i delegat del Consorci de la Zona Franca, Pere Navarro; la directora del BMP, Blanca Sorigué; el president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell i el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, entre d'altres.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés