Publicado 25/11/2016 17:21CET

El Govern destina 3,3 MEUR a subvencionar la Xarxa d'Ateneus Cooperatius

Els ateneus afavoriran la creació d'empreses d'economia social i cooperativa

ACN

Barcelona.-El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha obert la convocatòria de subvencions per a la creació de la Xarxa d'Ateneus Cooperatius, una xarxa d'entitats que ha d'esdevenir un servei de referència on les organitzacions cooperatives i d'economia social treballin juntes per crear i impulsar nous llocs de treball, en especial els de qualitat, i promocionar l'economia social. Amb un pressupost de 3,3 milions d'euros, la iniciativa del Departament consisteix en la creació de 15 ateneus cooperatius, distribuïts per diverses demarcacions, que donaran servei, atenció i cobertura a persones, empreses, cooperatives i societats laborals en el marc del programa Aracoop.

El director general d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa, Josep Vidal, ha destacat que aquesta xarxa "ha de possibilitar la creació de cooperatives per tot Catalunya i la promoció i la difusió de l'economia social al nostre país".Les entitats que optin a la subvenció del Departament per crear els 15 ateneus poden ser ens locals, empreses cooperatives o societats laborals, associacions i fundacions que tinguin experiència en l'àmbit del projecte i demostrin la seva capacitat per portar-lo a terme, i agrupacions sense personalitat jurídica.Aquestes entitats sol·licitants, constituïdes legalment i amb establiment operatiu a Catalunya, hauran de presentar el projecte d'ateneu cooperatiu en una de les demarcacions territorials: Regió Alt Pirineu i Aran; Barcelona ciutat; Regió Barcelona; Regió Camp de Tarragona; Regió Girona; Regió Catalunya Central; Regió Lleida\/Ponent, i Regió Terres de l'Ebre. Els Ateneus prestaran suport a aquelles empreses o entitats que tinguin capacitat per incentivar la creació d'empreses cooperatives i societats laborals, com ara entitats públiques, assessories, gestories, escoles de negoci, entitats formatives, empreses en transformació, associacions i fundacions. Projectes singulars Conjuntament amb la creació de la Xarxa d'Ateneus Cooperatius, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies destina 2 milions d'euros a subvencionar projectes singulars de generació d'ocupació i creació de cooperatives i societats laborals. Els projectes singulars són els que han de generar ocupació mitjançant nous projectes empresarials, línies de negoci, empreses o mercats aprofitant oportunitats dels sectors o activitats que permetin reactivar l'economia al territori. Segons el Departament, l'objectiu de les subvencions als projectes singulars és incentivar la realització d'actuacions innovadores que estimulin o reforcin l'ocupació en cooperatives, societats laborals o que potenciïn les de nova creació.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés