Publicado 10/11/2020 17:39CET

El Govern aprova una oferta de 1.421 places de serveis essencials i d'estabilització de l'ocupació pública

L'acord permetrà convocar places de Mossos, Bombers, Agents Rurals i serveis penitenciaris

ACN

Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts la proposta d'oferta d'ocupació pública d'administració i serveis del 2020. Es tracta de 1.421 places, la majoria de les quals, corresponen a serveis essencials com Mossos d'Esquadra, Bombers, agents rurals i serveis penitenciaris. Del total, 520 places són d'estabilització de l'ocupació pública (PES), destinades a reduir l'índex de temporalitat existent i consolidar i estabilitzar llocs de treball ocupats de manera temporal. Això vol dir que no són places noves, sinó ja existents, ocupades fins al moment per personal interí. En els concursos oposició d'aquestes places es valora de forma preferent l'experiència en el lloc de treball per facilitar que el personal interí obtingui la condició de funcionari.

La proposta se cenyeix a les possibilitats que marca la normativa bàsica estatal pel que fa a les taxes de reposició i incorpora el nombre màxim de places que permet. En el moment de la convocatòria es podran incloure el 10% de places addicionals a les que consten en l'oferta. Per tant, es convocaran 435 llocs de Mossos d'escala bàsica, 250 llocs de l'escala bàsica de Bombers de la Generalitat i 7 llocs de treball d'inspectors d'aquest darrer cos d'emergències.L'oferta inclou també un total de 28 places de l'agrupació professional de subalterns adreçades a persones amb discapacitat intel·lectual. Cal destacar, a més, que l'oferta d’ocupació pública reserva un 5% de les places per a persones amb discapacitat no intel·lectual. En línia amb aquest acord, el Govern ha aprovat un decret llei que autoritza la creació de 245 places del cos de Mossos d’Esquadra, de la categoria d'escala bàsica, per a l'any 2020, que comptaran amb la dotació pressupostària adequada. Aquestes places, sumades a les vacants ja existents derivades de jubilacions i altres situacions, permetran disposar de l'oferta de 435 places per formar part d'aquest cos policial.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés