Publicado 27/9/2019 12:39:18 +02:00CET

Glovo creu que amb un "govern més estable" a Madrid podran "avançar" per canviar la regulació laboral

El CEO Oscar Pierre diu que és "optimista" amb els judicis sobre falsos autònoms i considera "una pena que s'estigui judicialitzant tot"

ACN

Barcelona.-Glovo creu que amb un "govern més estable" a Espanya podran "avançar" per aconseguir una major "flexibilitat" a la regulació laboral que permeti models de treball com el dels repartidors de l'empresa i altres aplicacions similars com Uber o Deliveroo. En unes jornades a Barcelona, el CEO i cofundador de Glovo, Oscar Pierre, ha assegurat que és "optimista" amb els processos oberts per casos de possibles falsos autònoms. "És una pena que s'estigui judicialitzant tot, el diàleg començarà ara, amb un govern més estable podrem avançar", ha dit, afirmant que ja han mantingut reunions amb el ministeri espanyol per demanar "més flexibilitat" al marc laboral, amb conceptes com el de l'autoemprenedor.

Segons Pierre, a la reunió el govern espanyol "va aprendre molt" del model de treball d'empreses com la seva, i va mantenir una actitud "bastant positiva". "És un tema global que és una realitat i s'ha de regular bé", ha afirmant, defensant que els seus repartidor decideixen cada matí "si treballen una hora, dos o tres" i si ho fan amb ells o amb altres aplicacions com Uber o Deliveroo. Pierre ha criticat que a Espanya hi ha un "marc regulador tan poc flexible" que, segons diu, ja implica que s'assenyali com a indici de relació laboral una cosa de "sentit comú" com una assegurança privada per als repartidors. El CEO de Glovo no ha volgut entrar a valorar la possible multa de 12 milions d'euros d'Inspecció de Treball avançada per TV3, perquè considera que el procés encara està obert. Els diners representarien aproximadament un 20% dels seus ingressos. Mentre Glovo defensa el seu model de negoci com a flexible i adaptat a les necessitats del segle XXI, sindicats i grups de repartidors denuncien que el sistema promou la "precarietat". Segons un estudi de la UGT, les plataformes com Glovo s'estalvien fins a 168 milions d'euros en sous i cotitzacions socials perquè tenen repartidors com a autònoms i no assalariats.