Publicado 2/4/2019 13:49:02 +02:00CET

La Generalitat dona el vistiplau a la liquidació de 53,8 MEUR a Acciona per la concessió d'ATLL

El procés s'acabar definitivament el juliol de 2019, un cop la societat aporti la documentació necessria, segons la portaveu del Govern

ACN

Barcelona.-La Generalitat ha donat el vistiplau a la liquidació del contracte amb Acciona per la gestió del servei d'abastament d'aigua de la xarxa Ter-Llobregat per valor de 53,8 milions d'euros a favor de l'empresa concessionria. Ho ha aprovat el Consell Executiu aquest dimarts i ho ha anunciat la portaveu del Govern, Meritxell Budó en roda de premsa. "La liquidació definitiva final es realitzar el juliol de 2019, un cop la societat aporti la documentació comptable i oficial acreditativa dels conceptes reconeguts en aquesta liquidació provisional", ha assegurat. La proposta de la nova liquidació ha estat formulada per una comissió parlamentria creada pel Govern el juliol de 2018.

La resolució presentada desestima les allegacions formulades per la societat concessionria a principis d'any després que la Generalitat donés a conixer la xifra final de les despeses del contracte derivades de la seva invalidesa, d'acord amb una interlocutria del novembre del TSJC. Una proposta anterior, presentada el mes de novembre, preveia que Acciona pagués al Govern uns 38 milions d'euros.