Publicat 19/10/2020 15:03

GastroPirineus resisteix, tot i que la covid-19 obliga a canviar el format presencial a Puigcerd per un de virtual

Pla americ d'un instant de la sessió de cuina en directe duta a terme pels Germans Torres en el marc de la cinquena edició de GastroPirineus que té lloc a Puigcerd tot i que només es pot seguir a través d'internet, el 19 d'octubre de 2020 (Horitzontal
Pla americ d'un instant de la sessió de cuina en directe duta a terme pels Germans Torres en el marc de la cinquena edició de GastroPirineus que té lloc a Puigcerd tot i que només es pot seguir a través d'internet, el 19 d'octubre de 2020 (Horitzontal - Albert Lijarcio (ACN)

Una vintena de cuiners i alguns productors d'aliments participen a la cinquena edició de les jornades professionals

ACN

Puigcerd.-Puigcerd acull aquest dilluns i dimarts la cinquena edició de GastroPirineus, que com a conseqüncia de l'actual situació sanitria s'ha hagut de reformular i dur-se a terme a través d'internet. Tot i aix, el nombre de visualitzacions de l'esdeveniment en les primeres hores ha multiplicat gairebé per quatre el nombre d'inscripcions que s'havia tancat pel format presencial, que era d'unes 170. Més d'una vintena de cuiners, així com també alguns productors d'aliments, participaran durant aquests dos dies a les jornades professionals de gastronomia i de la cuina del Pirineu, en un programa que ha arrencat amb una sessió de cuina en directe a crrec dels Germans Torres.

Malgrat que les mesures per evitar la propagació de la covid-19 han obligat a tancar els bars i restaurants de Catalunya durant quinze dies, les jornades han volgut mantenir-se fent honor al seu lema: "Que no s'apaguin els fogons". Un dels membres de l'organització de GastroPirineus, Miquel Camp, ha assegurat que tot i que la situació per la que passa el sector és complicada, ara "és el moment de no parar". Per aquest motiu, ha explicat que s'ha volgut fer "un esfor suplementari, sobretot a nivell tecnolgic i econmic" per tirar endavant l'esdeveniment.Camp ha afirmat que les restriccions han estat rebudes amb "tristesa" per part de l'empresariat que, malgrat haver tingut un bon estiu, ha de suportar importants crregues econmiques que fan "difícil" tirar endavant. En aquest sentit, ha ressaltat que tenen por que les mesures s'allarguin més enll de quinze dies. Per la seva banda, l'alcalde de Puigcerd, Albert Piñeira, ha defensat la necessitat de dur a terme esdeveniments que ajudin a posar en valor la gastronomia i l'hostaleria i espera que aquests dies de "contenció" serveixin per poder mantenir la temporada d'hivern.Mentre, el cuiner Xavier Torres ha explicat que en aquests moments cal tenir "molta fora i optimisme" per encarar la situació, a més d'encoratjar al sector a "no parar de treballar" per ser "millors" quan es pugui tornar a obrir. A més, sobre l'aturada ha dit que "s'entén i no s'entén", tot i recalcar que ser positiva si ajuda a fer minvar els casos de covid-19. Ell i el seu germ han volgut presentar a GastroPirineus la seva nova carta de tardor, en la qual busquen el "sabor de terra i muntanya", tal com ha detallat el cuiner Sergi Torres.D'altra banda, el cuiner Paco Pérez, del restaurant Miramar de Llan (Alt Empord) ha dit que tot i que el sector de l'hostaleria és un dels més perjudicats per les mesures restrictives derivades de la situació sanitria actual cal "mirar endavant". En el seu cas, ha aprofitat l'esdeveniment per mostrar diversos plats que tenen els bolets de temporada com a base. A les jornades també hi prenen part altres cuiners que tenen el seu establiment al Pirineu, així com d'altres més meditics, com és el cas d'Ada Parellada.