Publicado 18/06/2019 13:40CET

Gamelab tornar a reunir els grans gurús del videojoc i loci interactiu a lHospitalet de Llobregat

El congrés internacional visibilitzar el nou paper del jugador com a creador de discurs

ACN

Barcelona.-Gamelab Barcelona celebrar la seva propera edició del 26 al 28 de juny a lHotel Hesperia Tower de lHospitalet de Llobregat. El congrés internacional sobre el videojoc i loci interactiu tornar a reunir els principals gurus de la creació i la indústria en una edició on es far evident el nou paper creixent dels jugadors com a creadors de discurs narratiu i sabordar la irrupció de plataformes audiovisuals al món del videojoc. Lrea de congrés comptar amb una quarantena de creadors que marquen tendncia, com Cory Barlog (God of War), Randy Pitchford (Borderlands) o David Cage (Detroit: Gecome Human). Al congrés hi assistiran un miler de professionals i 500 empreses internacionals i de Catalunya, on lany passat el sector ja va facturar 370 milions deuros i ocupar 3.000 persones.

A més danalitzar noves tecnologies com el futur de laprenentatge predictiu o els nous entorns virtuals, ledició del 2019 de Gamelab es fixar en tres temes dactualitat al món del videojoc: diversitat, inclusió i accessibilitat. També es posar mfasi en les noves tendncies interactives en qu el videojoc conflueix amb altres arts, com el cinema, i de manera especial sanalitzar i es far visible la destrucció de lunivers del videojoc en singular i el pas a la idea de multivers perqu els jugadors són cada vegada més partícips i creadors de les histries que es desenvolupen dins del jocs. Així ho ha emfasitzat el fundador i codirector de Gamelab Gonzo Suárez. Lrea de Congrés (nucli de la cita), reunir enguany una quarantena de ponents com Cory Barlog (God of War), Randy Pitchford (Borderlands), David Cage (Detroit: Gecome Human), Shinji Mikami (Resident Evil), Jade Raymond (Assassins Creed), Robert Bowling (Call of Duty), Trip Hawkins (fundador dElectronic Arts) o Peter Moore (responsable de-sports a Elctronic Arts). Entre els professionals catalans, també hi seran els creadors de Studio Nomada, lempresa catalana dAdrián Cuevas i Conrad roset, per parlar del seu primer videojoc Gris, un xit descala mundial que fusiona lart amb el videojoc. Com sempre, Gamelab també és un punt de trobada pels diferents agents el sector (empresaris, dissenyadors, informtics, desenvolupadors, etc.), que es poden trobar i reunir-s a lrea de trobada professional (Pitch and Match) o prviament al grup de LinkedIn creat pel congrés. Així mateix, per tal de contribuir al coneixement tcnic, prctic i estratgic del sector, Gamelab Barcelona ofereix una selecció de seminaris i tallers dirigits per experts reconeguts de la indústria. Desenvolupament, disseny, emprenedoria, indústria, creació de continguts, nous horitzons narratius i transmdia o realitat virtual, són alguns dels temes que tractaran els tallers al congrés. Canvis en un sector a lalaEl sector del videojoc segueix a lala a nivell internacional i ja es considera el mitj narratiu més important del món, per sobre de la televisió o el cinema, tal i com ha remarcat aquest dimarts el co director del Congrés, Ivan Fernández Lobo. Lobo sha referit també al multivers que cada cop caracteritza més el món del videojoc. Un espai en que es pot aprendre, expressar, experimentar i relacionar-se que ha esdevingut un mijt dinfluncia cultural i social a gran escala i que est integrant quan no colonitzant- de forma natural altres mitjans com la televisió, Internet o la literatura. A Catalunya, i segons sinclou al recentment elaborat Llibre Blanc de la Indústria Audiovisual, en sis anys sha doblat el nombre dempreses dedicades al videojoc. En aquest temps, la facturació del sector ha passat de 70 a 370 milions deuros. Quant a llocs de treball, de 983 sha arribat lany 2018 als 3.000 (amb un 17% de dones), i el nombre destudiants daquestes matries ha crescut de 324 alumnes a 14.000.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés