Publicado 29/5/2019 15:28:00CET

Gairebé 120 identificats, dos detinguts i una vintena d'immigrants irregulars a l'antiga escola de 'Merlí'

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Els Mossos han desallotjat l'edifici, on s'hi havien instal·lat lladres georgians, famílies sense recursos i joves okupes artistes

ACN

Barcelona.-Els Mossos d'Esquadra han identificat 119 persones allotjades a l'antiga escola Menéndez Pidal de Barcelona que ocupaven aquest immens edifici del barri de Sant Genís dels Agudells on es va gravar la sèrie de TV-3 'Merlí'. A més, la policia catalana ha detingut dues persones per requeriments policials i judicials i la Policia Nacional s'ha endut una vintena de georgians per manca de permís d'estrangeria. L'espectacular operatiu policial ha acabat poc després de les dues del migdia, i aleshores ha estat el torn dels serveis socials per atendre els desallotjats i d'uns paletes que tancaran els accessos.

Aquestes instal·lacions estan ocupada per famílies georgianes, però entre les persones que hi viuen també hi ha delinqüents. De fet, un dispositiu policial a principis d'abril va permetre la detenció d'almenys una desena d'ocupants que es dedicaven als robatoris en pisos.A banda, hi ha una trentena de joves okupes de diverses nacionalitats que viuen apartats dels georgians per conflictes diversos, i que es dediquen bàsicament a fer tallers de circ i arts escèniques en els quals participen els veïns del barri. De fet, els veïns conviuen bé amb aquests ocupants, però no pas amb els georgians suposadament lladres.