Actualizado 15/11/2018 18:37 CET

La Fundació Vila Casas dona sis escultures monumentals de Xavier Mascaró a Barcelona

Agencia Catalana de Noticias
ACN

'Els sis Guardians', com s'anomena el conjunt, estan situats al Poblenou, a tocar del Museu Can Framis

ACN

Barcelona.-La Fundació Vila Casas ha donat sis escultures monumentals de Xavier Mascaró a la ciutat de Barcelona. L'acte oficial de la cessió ha tingut lloc aquest dijous i ha comptat amb la participació de l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, del president de la Fundació Vila Casas, Antoni Vila Casas, i de la consellera de Cultura, Laura Borràs. Les escultures formaran part de la col·lecció d'Art Públic de la ciutat i actualment es troben emplaçades a la zona del 22@. És la quarta donació de l'entitat, juntament a l'obra 'Dell'arte', de Jaume Plensa, als Jardins de Martí i Pol, i les escultures 'Homenatge a Isaac Albéniz i Alícia de la Rocha' i 'L'escala de l'enteniment', ambdues d'Alfonso Alzamora, situades a l'Auditori de Barcelona i al Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra respectivament.

Així, 'Els sis Guardians', com s'anomena el conjunt escultòric cedit, estan ubicats al carrer Sancho d'Àvila, en el tram entre els carrers de la Llacuna i de Roc Boronat, a la vorera del costat muntanya, a tocar del Museu Can Framis. Les sis peces passaran a formar part de la col·lecció d'Art Públic de la ciutat i esdevindran un nou element del paisatge.Les obres monumentals, de 190 centímetres d'amplada, 130 de fondària, i 280 d'alçada, pesen aproximadament una tona cadascuna i es troben assegudes sobre set peus de ferro fos. Cada escultura està encastada en una base de formigó prefabricat.Xavier Mascaró va néixer a París l'any 1965. La infància la va passar entre França, Barcelona i València. A Barcelona, al barri Gòtic, hi va instal·lar el primer estudi artístic. Les primeres obres, entre finals dels setanta i la dècada dels vuitanta, exploraven la pintura. Als anys noranta comença la trajectòria escultòrica, primer amb peces de bronze, més endavant amb ferro. Als 90 s'instal·la a Nova York on la seva obra comença a ser coneguda i reconeguda. Posteriorment va viure a Londres i actualment viu entre Mèxic DF i Madrid.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés