Publicado 21/06/2019 15:49

La Fundació Palau repassa la trajectria d'Antoni Taulé en l'exposició 'Insula Lux'

Agencia Catalana de Noticias
ACN

L'artista dona l'oli 'Le Minotaure' a la fundació en homenatge a l'amistat entre Palau i Fabre i Picasso

ACN

Barcelona.-La Fundació Palau acull la mostra 'Insula Lux' que reuneix 25 olis i 40 fotografies de l'artista sabadellenc resident a París i reconegut a nivell internacional, Antoni Taulé. L'artista, que acaba d'exposar a Tquio i que portar la seva obra a Los Ángeles, presenta una srie de pintures i fotografies que conformen el seu "museu imaginari" i que corresponen a diferents moments de la seva llarga trajectria. Entre elles, hi ha un dels seus olis més representatius, 'Le Minotaure' (2011), que Taulé ha donat a la Fundació Palau amb motiu de l'exposició en homenatge a l'amistat que van mantenir Josep Palau i Fabre i Picasso al llarg de la seva vida. L'obra és un oli sobre tela de gran format i passar a pertnyer a la Collecció Fundació Palau. La mostra es podr veure a la Fundació Palau de Caldes d'Estrac des d'aquest dissabte al 26 de gener.

La mostra es divideix en dues parts: a la primera, s'hi poden veure alguns dels olis en qu Taulé interpreta els pintors que admira. Els més de 50 pintors que ha interpretat l'artista van des de Munch a Malévitx, de Rossetti a De Kooning, del Greco a Modigliani, passant també per Goya, Velázquez, Picasso, Van Dongen i Bacon. La segona part de l'exposició consisteix en una mostra de fotografies que complementen els seus olis i que serveixen, com ha explicat la Fundació, d'element preparatori de les seves pintures. Els retocs a l'oli sobre les impressions fotogrfiques denoten un gran perfeccionisme i una nova manera de fer. Llicenciat en arquitectura, Taulé va comenar treballant al taller de Le Corbusier el 1965 i va exposar per primera vegada un any després a l'Acadmia de Belles Arts de Sabadell. Des de llavors, la seva obra s'ha pogut veure arreu del món: des de Copenhague o París fins a la Xina o el Japó passant per Nova York o La Haia, entre d'altres. D'altra banda, Taulé, com ha explicat la Fundació Palau, és l'hereu del llegat de Raymond Roussel, figura única en la histria de la literatura francesa i universal, arran del seu matrimoni amb Laetitia Ney d'Elchingen, neta de l'escriptor. El catleg de l'exposició inclou un text del comissari, crític d'art i escriptor JuanManuel Bonet - actual director de l'Institut Cervantes - i un altre de la historiadora d'art i Directora General de Cooperació Cultural de la Generalitat, ngels Ponsa.A l'exposició també es podr veure el documental 'Taulé, la nuit s'efface' (2015), un film de 40 minuts de durada que la Fundació Palau ha tradut i subtitulat en catal amb motiu de la mostra. A través dels testimonis d'escriptors, familiars, artistes i del propi Antoni Taulé, el documental s'endinsa en l'obra del pintor i explora el procés de creació pictrica de l'artista.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés