Publicado 12/2/2019 14:42:57 +01:00CET

Front comú d'alcaldes de Ponent per reclamar inversions per la millora de la línia R12

Agencia Catalana de Noticias
ACN

La Diputació de Lleida reactiva la plataforma que va engegar el president Isidre Gavín i es concertaran entrevistes amb el conseller de Territori i la ministra de Foment en breu

ACN

Lleida.-Els alcaldes de Ponent per on passa la línia de tren R12 han fet un front comú aquest dimarts per posar de manifest el cúmul d'incidncies que registra aquest servei de tren i reclamar inversions de forma immediata. En una trobada que ha tingut lloc a la Diputació de Lleida s'ha acordat reactivar la Plataforma per la línia R12 que va engegar el president Isidre Gavín amb agents socials i econmics del territori. En breu es concertaran trobades amb el conseller de Territori i la ministra de Foment amb voluntat de 'passar a l'acció', tal com ha explicat la presidenta de la corporació, Rosa Maria Perelló. La línia va registrar 32 incidncies i 42 retards l'any passat i aquest 2019 ja en porta 3.

La trobada d'aquest dimarts a la Diputació de Lleida ha comptat amb els alclades de Lleida, Bell-lloc d'Urgell, Mollerussa, Golmés, Castellnou de Seana, Bellpuig, Anglesola, Trrega, Cervera i Sant Guim de Freixenet. Perelló ha explicat que l'objectiu era deixar 'clares i definides' algunes coses 'senzilles i bvies' en relació als problemes de la línia R12. És per aix que ha decidit 'reprendre l'acció' perqu no quedi tot en 'mocions i declaracions'. Tots els municipis han apostat fermament per aquest tren i en aquest sentit han acordat reimpulsar la plataforma que es va crear en el mandat del convergent Isidre Gavín i per tant tornar a contactar amb els agents econmics que en formaven part com són sindicats i cambres de comer del territori.Així mateix, Perelló ha assenyalat que es consultar amb experts de mobilitat per saber quines són les opcions reals per millorar la línia i quines són les accions que s'han de fer a curt termini. A més a més, es demanar hora per reunir-se amb el conseller de Territori, Dami Calvet, i la ministra de Foment, Meritxell Batet. 'Aix és una exigncia i una necessitat', ha remarcat Perelló, que ha afegit que la voluntat dels alcaldes és que una vegada s'hagin fet les millores a la línia, és que aquesta es traspassi a la Generalitat.Finalment, Perelló ha lamentat que en els darrers anys la inversió de l'Estat en aquesta línia ha estat 'zero' i ha afegit que el grup de treball per la R12 no tornar a parlar d'aquí a dos mesos sinó que les trobades es faran peridicament i seran 'operatives', amb passos 'continuats i seguits i objectius concrets'.