Publicado 27/9/2019 16:55:12 +02:00CET

Fridays for Future trasllada a Colau el reclam d'un peatge anticontaminació

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

Representants del moviment reivindiquen a les administracions "mesures concretes" per fer front a l'emergència climàtica

ACN

Barcelona.-Un grup de joves del moviment Fridays For Future s'ha reunit aquest divendres amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau i els regidors Janet Sanz i Eloi Badia. Segons ha explicat Guillermo Chirino als mitjans, durant la trobada de prop d'una hora han tractat les propostes que el moviment planteja, com el peatge anticontaminació. "Hem comprovat un altre cop que encara que les institucions ens diguin que estan a favor i disposats a fer canvis només responen amb incertesa i sense mesures concretes", s'ha queixat Chirino. En aquest sentit, el jove de Fridays for Future ha explicat que Colau s'ha compromès a donar-los més informació al juny sobre quan podria començar a aplicar-se o com.

"És la mesura on volem fer major incidència", ha recordat Chirino. El moviment estudiantil creu que la implantació de la Zona de Baixes Emissions és completament insuficient, ja que només aconseguirà reduir la contaminació en un 20%.Per això, aposten per un peatge anticontaminació que redueixi a la meitat el trànsit rodat a la ciutat i obligui als qui no utilitzin transport col·lectiu a pagar per entrar a la ciutat.Per tot plegat, el jove ha fet una crida després de la reunió amb Colau perquè totes les institucions es deixin "d'apel·lar mútuament només per increpar-se entre partits polítics". En aquest sentit, ha demanat que el president espanyol Pedro Sánchez i la resta de representants públics i polítics "es preocupin de l'emergència climàtica", que és "el que preocupa al jovent"."Si Sánchez realment vol col·laborar, que ho demostri i vingui a Barcelona per la implementació del peatge", ha conclòs.Per altra bana, Chirino s'ha mostrat il·lusionat de cara la manifestació d'aquesta tarda. "Seguim més esperançats i expectants", ha afirmat.