Actualizado 22/10/2018 18:39

El Fòrum Gastronòmic ja té tot l'espai d'expositors ocupat

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Núria Bonet, Jordi Coromina, Juanjo Marqués, Arnau Muñío i Pau Pons són els finalistes del premi Cuiner 2018 Fòrum Gastronòmic

ACN

Barcelona.-El Fòrum Gastronòmic ja té el 100% de l'espai d'expositors ocupats. Hi haurà més de 4.000 metres quadrats dedicats a empreses del sector gastronòmic més ampli, que comprèn des de les marques de distribució o serveis als productors. D'altra banda, el certamen ja ha anunciat els finalistes del premi Cuiner 2018, en què hi haurà Núria Bonet del restaurant Ca la Núria de Puigcerdà, Jordi Coromina de L'Horta de Tavertet (Osona), Juanjo Marqués del Maran de Girona, Arnau Muñío del Direkte de Barcelona i Pau Pons de L'artesana del Poblenou de Barcelona. El Fòrum Gastronòmic arrencarà a la ciutat de Girona el diumenge 18 de novembre i s'allargarà fins el dimarts 20.

El Fòrum Gastronòmic ja compta amb els més de 4.000 metres quadrats dedicats a expositors ocupats, quan falta menys d'un mes per l'inici d'una nova edició a la ciutat de Girona. De totes les empreses que tindran un espai dins de la fira gastronòmica, hi ha un alt percentatge de clients fidels. De fet, un 75% dels expositors ja hi havien assistit en edicions anteriors, mentre que un 25% s'estrenaran aquest 2018.Un dels codirectors del Fòrum Gastronòmic, Jaume Von Arend, ha afirmat que aquesta és "una fira en què trobarem les millors empreses del sector" gastronòmic, que engloba "des d'empreses d'equipaments, serveis i distribució fins a productors del sector primari i l'artesania alimentària". A més, Von Arend ha assegurat que l'espai dedicat a empreses ha "tocat sostre" perquè no poden ampliar més metres dins de les instal·lacions gironines.D'altra banda, ja s'han anunciat els finalistes del premi Cuiner 2018 que atorga el certamen gastronòmic. Dins dels cuiners gironins hi ha Núria Bonet del restaurant Ca la Núria de Puigcerdà i Juanjo Marqués del Maran de Girona. De la capital catalana hi ha Arnau Muñío del Direkte i Pau Pons de L'artesana del Poblenou. I per últim hi ha Jordi Coromina de L'Horta de Tavertet (Osona).A més, també s'entregaran els Josep Mercader. En la categoria de cuina, es premiarà a Montserrat Fontané, del Celler de Can Roca, i en la de sala, el guardó serà per Isidre Gironès, de Ca l'Isidre. Carme Ferrer, de Bàrbara Forés, el rebrà en la categoria de vins. Martí Terés, d'oli Flumen, rebrà la distinció com a millor producte i Eliane Thibaut Comelade, en la de cultura.Premi al millor xuixo i els Asian Culinary AwardsMés enllà de la programació de tallers i conferències que ja havia anunciat el Fòrum Gastronòmic, durant els tres dies de fira també s'entregaran més premis. Coincidint amb la celebració de l'Any del xuixo que fa la ciutat de Girona, s'entregarà el premi al Millor Xuixo. També s'anunciarà el Plat Favorit dels Catalans, els millors aparadors Gastronòmics i els Asian Culinary Awards.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés