Publicado 7/8/2019 16:34:01 +02:00CET

Fortuny (JxCat) reclama “rigor” al nou govern de Sant Cugat i defensa la legalitat de totes les factures investigades

L’exalcaldessa acusa Ingla (ERC) de denunciar irregularitats “infundades” per “tapar la constitució d’un govern anti natura”

ACN

Sant Cugat del Vallès.-L’exalcaldessa de Sant Cugat del Vallès i actual regidora de JxCat, Carmela Fortuny, ha defensat la legalitat de totes les factures pagades durant el 2018 i ha negat cap irregularitat en la remesa de 1,4 MEUR de serveis sense contracte que ara investiga la Fiscalia. Fortuny ha exigit a l’alcaldessa Mireia Ingla (ERC) que actuï amb “rigor i veracitat”, i ha assegurat que aquest import correspon a “despeses urgents i licitacions que, per raons tècniques, no han pogut ser culminades a temps”. “L’Ajuntament mai ha pagat una factura que no estigui aprovada pel procediment corresponent”, ha remarcat Fortuny en un comunicat, mentre ha acusat Ingla de fer una denúncia “infundada” per “tapar la constitució d’un govern anti natura”, en referència a l’acord dels republicans amb la CUP i el PSC.

La reacció de Fortuny arriba després que Ingla lliurés als Mossos d’Esquadra informació relativa a les factures presumptament irregulars del 2018 i assegurés que també denunciaria qualsevol gestió il•lícita d’aquest 2019. Segons va detallar Ingla a l’ACN a finals de juliol, el nou govern augura que, quan es liquidi l’exercici actual, afloraran noves factures irregulars corresponents a serveis sense contracte i va anunciar que les traslladaria a la Fiscalia per ser examinades.Aquest dimecres, l’exalcaldessa Fortuny ha emès un comunicat on defensa la legalitat de tots els serveis pagats l’última legislatura, tot remarcant que “l’informe de l’interventor municipal deixa molt clar que no hi ha cap perjudici per a les arques públiques de l’Ajuntament”. “Tots els expedients que consten en aquest informe tenien consignació pressupostària i han estat aprovats amb la corresponent certificació tècnica conforme els preus i condicions són els correctes”, ha afegit la portaveu de JxCat.Fortuny ha “lamentat profundament” les declaracions d’Ingla, que ha atribuït a una “estratègia” que “només té per objecte erosionar Junts per Sant Cugat i justificar la necessitat d’un canvi que la gran majoria de la població no entén”. La regidora postconvergent ha criticat durament l’acord dels republicans amb el PSC i la CUP, i els ha acusat de “mentir” sobre la gestió econòmica del govern sortint.Per aquest motiu, Fortuny ha exigit a Ingla i la resta de regidors de l’executiu que rectifiquin i els ha advertit que, si no, JxCat estudiarà emprendre accions legals en defensa de la institució i dels representants municipals. “Abocar sospites i ombres infundades ens perjudica a tothom”, ha conclòs la portaveu postconvergent.