Publicado 5/6/2019 13:06:06 +02:00CET

Forn sol·licita permís al Suprem per anar a l'Ajuntament de Barcelona el 14 i 15 de juny

L'alcaldable de JxCat demana autorització per omplir la declaracions de béns i activitats i participar a la sessió constitutiva del plenari municipal

ACN

Madrid .-El cap de llista de JxCat a l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, ha demanat permís al Tribunal Suprem perquè el deixin anar a l'Ajuntament de Barcelona els dies 14 i 15 de juny, sempre sota custòdia policial. El primer dels permisos seria per poder fer els tràmits previs per adquirir la condició de regidor, com la declaració de béns i activitats. Uns tràmits que, segons confirmen fonts municipals i al·lega la seva defensa, han de ser presencials. D'altra banda, també sol·licita estar present el dissabte 15 de juny en la constitució del plenari municipal, una sessió prevista per a les cinc de la tarda. La defensa recorda que ja haurà acabat el judici i que els magistrats ja han permès la sortida d'altres presos per anar, en una situació similar, al Congrés i el Senat.

En l'escrit, signat per Xavier Melero i Carlos Estévez, demana autorització al Tribunal Suprem perquè pugui anar fins a Barcelona els dies 14 i 15 de juny i adjunta la credencial de regidor per demostrar que ha estat escollit en les passades eleccions municipals del 26 de maig. La primera de les dates seria per fer els tràmits previs abans de prendre possessió del càrrec. La defensa recorda que, segons la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG), els electes hauran de presentar davant la Secretaria General de l'Ajuntament la declaració de béns i activitats. En el cas del consistori barceloní, s'ha establert un format exclusivament electrònic per presentar la declaració de béns i activitats. Melero exposa que és la pròpia Secretaria General de l'Ajuntament la que habilita un espai on, amb assistència jurídica i tècnica, els regidors electes puguin donar compliment a totes les obligacions formals. A l'escrit, expliquen que aquest espai estarà habilitat durant tota la setmana prèvia a la constitució del consistori però subratllen que demanen que Forn hi vagi l'últim dia, el 14, per "evitar al mínim possibles desajustos". I remarquen que entenen que aquests tràmits han de ser presencials. La segona data, la del 15 de juny, és per poder ser a la sessió constitutiva del plenari, on s'escollirà l'alcalde i on tots els regidors han de jurar o prometre el càrrec. Un permís "proporcional"La defensa de Forn també al·lega que el permís per sortir de Soto del Real és "proporcional" respecte als drets de Forn que "es pretenen garantir", i subratllen que ha estat escollit per la ciutadania de Barcelona i que cal "garantir les formes de participació política" previstes a la Constitució. A més, remarca que no ha d'interferir en el judici, que per a aquelles dates ja s'haurà acabat. I recorda que la sala ja es va pronunciar al maig davant una situació similar i va permetre la sortida de la presó de Junqueras, Romeva, Sánchez, Turull i Rull per anar a les sessions constitutives del Congrés i el Senat i fer el dia abans tots els tràmits pertinents. Un cop prengui la possessió del càrrec, caldrà veure si Forn també acaba suspès com és el cas de Junqueras, Romeva, Rull, Turull i Sànchez al Congrés i al Senat i a través de quin procediment. Fonts municipals afirmen que "cap normativa ni reglament municipal parla de la suspensió d'electes".