Publicado 15/7/2019 21:03:56 +02:00CET

Forn recorda que té els drets polítics "intactes" però "condicionats per una arbitrarietat"

El president del grup municipal de Junts per Catalunya a Barcelona es mostra "decebut" per la negativa del Suprem a assistir al ple

ACN

Barcelona.-Joaquim Forn ha recordat des de la presó de Lledoners que té els drets polítics "intactes" com a regidor però "condicionats per una arbitrarietat". El president del grup municipal de Junts per Catalunya a l'Ajuntament de Barcelona ha reaccionat d'aquesta manera, a través de Twitter, a la decisió del Tribunal Suprem de no donar-li permís per assistir a la sessió plenària d'aquest dimarts, on es discutirà el cartipàs municipal. Forn s'ha mostrat "decebut" amb la decisió de l'alt tribunal, que li impedirà ser al ple i "representar-hi" la gent que el va votar.

Cal recordar que el Suprem ha rebutjat el permís a Forn argumentant que tot i ser "conscient" de les "restriccions" que implica la privació de llibertat, les considera "proporcionades" respecte a la necessitat de "preservar els fins del procés penal en un moment en què ja ha finalitzat l'acte del judici oral".A més, ha afegit que el permís sol·licitat no té "el caràcter d'extraordinari" que exigeix la llei per atorgar-lo. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va demanar que Forn pogués assistir al ple, argumentant la importància de la sessió, ja que posa en marxa de forma efectiva el nou mandat.

el més llegit

 1. 1

  Vergés veu possible unir les regions sanitàries de Barcelona i la seva àrea metropolitana

 2. 2

  Demòcrates demana un "govern d'emergència nacional" per superar la crisi del coronavirus

 3. 3

  El Govern espanyol i la UE organitzen dimarts una conferència de donants per a la migració veneçolana

 4. 4

  Els comitès d'empresa de Nissan exigeixen al Govern intensificar el treball institucional

 5. 5

  Coronavirus.- El Metro de Barcelona registra un 13% més de viatgers aquest dilluns que el passat