Publicado 19/06/2019 17:12CET

Foment confirma el trasps de set quilmetres de vies urbanes a lAjuntament de Tarragona

ACN

Tarragona.-El ministeri de Foment ha confirmat aquest dimecres la cessió de set quilmetres de vies urbanes a lAjuntament de Tarragona. Alguns dels trams fins ara propietat de lEstat, es troben integrats a la ciutat a causa del creixement dels darrers anys. Afecten lN-240, N-340, N-420, A-7 i T-11, principalment. Els vials aglutinen el trnsit urb de Tarragona i lAjuntament ja nest fent la conservació i el manteniment i, fins hi tot, la regulació dusos. Els traspassos no van acompanyats de transferncies econmiques a favor del consistori. La ciutat espera poder arribar fins als 20 quilmetres transferits en els propers mesos, segons va assenyalar fa unes setmanes lexconseller dUrbanisme, Josep Maria Mil.

La longitud total dels trams cedits és de 7.347 metres, amb una superfície estimada de 140.687 metres quadrats. Entre ells hi ha lavinguda Roma (N-240) i lavinguda Andorra en les zones que desemboquen a la plaa Imperial Tarraco (N-340). LAjuntament també va demanar la cessió de tretze quilmetres més, que segons va assegurar lexconseller dUrbanisme fa unes setmanes, haurien darribar en els propers mesos. Mil confiava en que si bé lEstat no donaria cap contraprestació econmica al consistori per assumir el cost del manteniment, sí que construiria dues rotondes, a Torreforta i Cala Romana. El cost estimat de manteniment daquests 20 quilmetres seria duns 400.000 euros anuals.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés