Publicado 9/1/2019 14:56:25 +01:00CET

Fiscalia i les acusacions particulars solliciten prorrogar dos anys la presó provisional de l'acusat pel doble crim d'Aspa

Agencia Catalana de Noticias
ACN

La defensa demana la llibertat en considerar que no hi ha risc de fugida perqu ha de ser pare

ACN

Lleida.-La fiscalia i les acusacions particulars han sollicitat prorrogar dos anys més la presó provisional del caador acusat d'haver matat a trets d'escopeta dos agents rurals, el 21 de gener de 2017 a Aspa (Segri). Ho han demanat aquest dimecres al migdia, en una compareixena a l'Audincia de Lleida, amb l'objectiu d'evitar que Ismael Rodríguez pugui sortir en llibertat el 24 de gener d'aquest any, quan complir dos anys de presó provisional. La seva defensa s'ha oposat a aquesta petició i demana la llibertat de Rodríguez allegant arrelament i que no hi ha risc de fugida ja que, ha dit, "ha de ser pare en sis mesos". El judici comenar el 21 de gener d'aquest 2019 per la sentncia definitiva es podria allargar mesos.

El judici pel doble crim d'Aspa es far del 21 al 25 de gener de 2019 a l'Audincia de Lleida, justament dos anys després dels fets. Es far amb jurat popular, 9 titulars i 2 suplents, que s'escolliran el 18 de gener. La fiscalia demana 48 anys i quatre mesos de presó pel caador acusat d'haver matat dos agents rurals, Xavier Ribes, de 43 anys, i David Iglesias, de 39, el 21 de gener del 2017 quan feien un control rutinari de caa al vedat d'Aspa (Segri). L'assassí confés, veí de Vacarisses (Valls Occidental) i de llavors 28 anys, Ismael Rodríguez, els va disparar dos trets a cadascú amb una escopeta, sense llicncia. L'acusació particular demana 51 anys de presó. Precisament per aquestes peticions de pena elevades, tant la fiscalia com les acusacions particulars consideren que sí que existeix risc de fugida. La defensa, per, no creu el mateix i a més, qualfica els fets d'homicidi i no d'assassinat, la qual cosa rebaixaria la pena a la meitat. Est previst que la setmana que ve l'advocada defensora, Montserrat Torres, presenti un informe psicolgic de l'acusat.