Publicado 08/09/2019 20:10CET

FiraTrrega tanca ledició del 2019 amb lespai públic com a protagonista

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

La Fira ha acollit 42 espectacles de companyies nacionals i internacionals i un miler de professionals de 31 pasos

ACN

Trrega.-FiraTrrega ha tancat la seva 39a edició amb una gran participació de públic, així com del sector professional. Durant quatre dies, la programació ha ofert un cartell divers en formats, gneres i estils, per a tots els públics i edats, on s'han pogut veure 42 espectacles, 14 dels quals han format part del programa de Suport a la Creació de FiraTrrega. Aquesta edició ha estat la primera sota la direcció artística d'Anna Giribet, que ha apostat per una programació centrada en l'espai públic i les arts de carrer estructurada a través de quatre eixos: la identitat, el territori, el compromís i la reflexió. Giribet s'ha mostrat gratament feli perqu, segons considera, aquests eixos estan calant. La Fira ha ofert fins a 175 sessions i ha registrat un total de 990 professionals procedents de 552 entitats de 31 pasos diferents.

El projecte artístic de FiraTrrega 2019 ha apostat pels espectacles de carrer, un fet que segons el seu director executiu, Lau Delgado, ha comportat una "certa reducció" dels espectacles de pagament. Fins a la una del migdia d'aquest diumenge, l'edició d'enguany havia venut el 93% de les entrades. Concretament, s'han exhaurit 60 sessions d'un total de 74. Delgado també ha atribut aquesta reducció en l'oferta al fet que tot i tenir el mateix pressupost de l'any passat, la direcció ha volgut en aquesta edició "condicionar més bé els artistes" perqu poguessin oferir projectes "més consolidats".Per la seva banda, Anna Giribet, que enguany s'ha estrenat al capdavant de la direcció artística, ha valorat positivament aquesta edició. "Estem contents perqu l'equip ha funcionat", ha explicat, i ha afegit que ha estat una edició "calmada". També s'ha mostrat feli per la rebuda que ha tingut la proposta artística de donar el protagonisme a l'espai públic. "Significa que ho hem sabut comunicar", ha celebrat, i ha avanat que en les properes edicions encara ho posaran més de relleu.Qui també s'ha estrenat en aquesta FiraTrrega ha estat l'alcaldessa de la ciutat, Alba Pijuan, que ha qualificat l'edició de "molt especial". Pijuan ha atribut el bon funcionament de la Fira a la seva organització i celebrat que la notícia d'enguany "ha tornat a ser lart".Un dels objectius de FiraTrrega en l'mbit professional ha estat la reordenació dels recursos i serveis de la fira amb la finalitat d'afavorir les relacions entre companyies i productors.Aquesta edició ha comptat amb un total de 990 professionals de 552 entitats de 31 pasos diferents. Pel que fa a la procedncia, 625 són catalans (314 entitats), 185 de l'Estat espanyol (111 entitats) i 180 internacionals (127 entitats). També ha estat el primer cop que la fira ha comptat amb representació de professionals de Litunia, el Marroc, el Congo, Taiwan, la Xina i els Estats Units d'Amrica. Els pasos amb més representació han estat Regne Unit, Frana, Itlia i Corea del Sud.Un altre dels aspectes destacats és el programa de Suport a la Creació de FiraTrrega. Aquest programa ofereix un procés d'acompanyament artístic integral a les companyies que s'estén en el temps. En aquest sentit, Giribet ha explicat que hi ha la voluntat que el programa de l'any vinent vingui acompanyat d'activitats paralleles adreades a la ciutadania i als centres educatius. També ha parlat de reprendre l'activitat formativa assenyalant que "ara és el moment" de tornar a pensar en quin és el format "més eficient pel sector i per la gent interessada".L'any vinent FiraTrrega celebrar la seva 40a edició. Ser del 10 al 13 de setembre de 2020.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés