Publicat 08/10/2020 14:30

La Fira de Sant Ermengol s'adapta a la situació de la covid-19 oferint una mostra de formatges i productes de proximitat

El certamen tindr lloc els dies 17 i 18 d'octubre al passeig Joan Brudieu de la Seu d'Urgell

ACN

La Seu d'Urgell.-La Fira de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell s'adapta a la situació de la covid-19 i oferir una mostra amb una trentena de parades de formatges artesans del Pirineu i productes alimentaris de proximitat. El certamen tindr lloc el 17 i 18 d'octubre al passeig Joan Brudieu de la Seu d'Urgell, celebrant-se així a l'aire lliure, amb control d'aforament i les mesures necessries per garantir la seguretat de visitants i expositors. Des de l'ajuntament de la capital alturgellenca es vol apostar per no perdre "l'essncia" de la venda directa dels formatges, tot i que enguany no es podran fer tastos individuals. Val a dir, per, que a través d'un canal Youtube s'oferiran de manera permanent tastos guiats i tallers de cuina amb formatge.

A la mostra hi haur la presncia de 24 formatgeries artesanes procedents del Pirineu: sis de l'Alt Urgell i Cerdanya; onze de la resta del Pirineu catal; quatre formatgeries més procedents el País Basc i tres d'Aragó i de Navarra. També hi haur sis parades de productes agroalimentaris de proximitat que oferiran embotits, carns, pa o cervesa artesana, entre d'altres.Una de les novetats d'aquesta edició és que s'ofereixen nou visites guiades durant el cap de setmana de la fira. Una d'elles té a veure amb una ruta de formatges, i la resta amb elements patrimonials de la ciutat, com ara els claustres de la catedral, les fortaleses del nucli de Castellciutat i el jaciment arqueolgic descobert recentment al pati de Les Monges. A més, també hi ha un altre itinerari basat en la natura.Pel que fa a l'aula de tast virtual, comenar amb cinc propostes que es podran visualitzar a partir del divendres 16 d'octubre. Els tastos són: formatges artesans de vaca de l'Alt Pirineu, formatges artesans de cabra de l'Alt Urgell i la Cerdanya, formatges de pastor d'ovella, cuina amb formatge de Diego Alías de Ca lAmador de Josa del Cadí, i cuina amb formatge de Carme Mora de l¡Espai de Tast del Mas d'Eroles d'Adrall.