Publicado 07/08/2019 13:22CET

Finalitzen les obres del carrer Gran de Sant Andreu de Barcelona amb el repte de millorar la qualitat urbana i el comer

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

Els treballs shan desenvolupat en un tram de 850 metres i han suposat una inversió de 4,94 milions deuros

ACN

Barcelona.-LAjuntament de Barcelona ha finalitzat la reurbanització del carrer Gran de Sant Andreu entre Fabra i Puig\/Onze de Setembre i el carrer Joan Torras. El tram representa un total de 850 metres, que sumen 15.226 metres quadrats, i ha tingut un pressupost de 4,94 milions deuros. Aquesta modificació suposa la creació dun vial pacificat que, segons l'Ajuntament, aposta pels vianants i les bicicletes. La via, que ha passat a ser de plataforma única, permet la circulació a velocitat reduda, amb una velocitat mxima permesa de 10 km\/h, permetent el pas de vehicles de serveis i les bicicletes. Amb aquesta mesura, lAjuntament vol que el carrer sompli de vida i que la gent sel faci seu.

El projecte va néixer lany 2015 amb un procés participatiu que va incloure entitats venals, comerciants i collectius de persones amb discapacitats, segons ha dit la regidora de Sant Andreu, Lucía Martín, que ha assegurat que aquests collectius volien que el carrer deixés de ser una via rpida per creuar el districte i es convertís en una via pacificada a més que volien que es reforcés com a eix comercial de comer de proximitat.La tinenta dalcaldia dEcologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, ha assegurat que és la transformació duna de les artries més transitades del poble de Sant Andreu que és necessria per aconseguir una ciutat amb un aire net. Assegura que per aconseguir aquesta transformació és imprescindible una transformació que impliqui la pacificació de les artries que comuniquen barris, que connecten la quotidianitat dels vens i que aposti per un comer de proximitat que doni servei a les necessitats de la ciutadania.Aquestes obres deixen una franja central mínima de 3,5 metres que permeten la circulació. En alguns espais sha deixat més amplada per collocar els contenidors i zones de crrega i descrrega i places daparcament per a persones amb mobilitat reduda. A més, sha aprofitat per renovar la pavimentació, el mobiliari urb i les xarxes de serveis de telecomunicacions i drenatge. També sha aprofitat per renovar alguns espais públics i alguns carrers circumdants. Les obres han implicat diversos canvis de sentit, que han de servir per evitar que la via susi per travessar el barri.Obres a lestació de Sant Andreu ComtalLa tinenta dalcaldia dEcologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, ha celebrat la rescissió del contracte dobres que hi havia per la transformació de lestació de Sant Andreu Comtal que, segons explica, va fer la setmana passada el consell de ministres del govern espanyol.Ha valorat aquestes obres com a absolutament indispensables pel dia a dia dels vens, i ha assegurat que es necessita tota lestació en ple funcionament en aquest moment daposta clara pel transport públic. Assegura que des de lajuntament són exigents perqu es liciti el més rpid possible per tal de tenir estació de sant Andreu comtal ja.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés