Publicado 29/04/2019 14:24CET

El filsof Xavier Rubert de Ventós dóna el seu arxiu personal a la UPF

És un fons de gran valor cultural i científic en l'mbit de la filosofia, la histria de les idees i les humanitats

ACN

Barcelona.-El filsof Xavier Rubert de Ventós ha cedit de manera perptua i gratuta el seu arxiu personal a la Universitat Pompeu Fabra, que l'incorporar properament a la biblioteca. Es tracta d'un fons d'un gran valor cultural i científic en l'mbit de de la filosofia, la histria de les idees i les humanitats en general. Amb aquesta mesura es promour la divulgació del fons i es preservar un patrimoni cultural de gran inters acadmic, tant per a la recerca com per a la docncia. "Confio plenament en les persones que han de cuidar el meu arxiu personal, anir a parar en bones mans", va afirmar el filsof durant l'acte de signatura. La universitat es compromet a incorporar el fons per etapes i a realitzar-hi el tractament arxivístic i bibliogrfic pertinent.

De fet, ja des de fa uns mesos s'estan portant a terme treballs d'organització i tractament tcnic de la documentació en el domicili particular del filsof. Lentrega del fons es realitzar de manera progressiva i per etapes, dacord amb la voluntat de Xavier Rubert de Ventós, que mantindr els drets de propietat intellectual sobre el fons.El volum de la documentació de larxiu personal de Rubert de Ventós, majoritriament manuscrita, és de 41 metres lineals i es refereix a tots els aspectes i funcions de la seva vida: relacions familiars i socials, drets i deures socials, formació, treball, economia, oci i acció social. Tipolgicament el material és d'una gran diversitat i riquesa, ja que abasta totes els poques de la vida del filsof, en totes les seves dimensions, privada i pública, i les seves dedicacions.Hi trobem correspondncia personal, social i professional; documentació administrativa, econmica i de treball derivada de la seva relació amb diferents universitats i institucions, agncies literries i editorials, així com documents relacionats amb la seva activitat política (Congrés de Diputats, Parlament Europeu, Collegi de Filosofia i de la Ctedra Barcelona-Nova York, etc.), entrevistes fetes per ell a diferents personalitats, i a ell; articles divulgatius en premsa, i articles en publicacions especialitzades.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés