Publicado 19/08/2019 06:00CET

Figueres complementar la plantilla de la Gurdia Urbana amb la creació d'un cos de vigilants municipals

L'equip de govern vol que ajudin a reforar el control sobre el compliment de les ordenances municipals

ACN

Figueres.-L'equip de govern de Figueres vol complementar Gurdia Urbana amb la creació d'un cos de vigilants municipals. L'alcaldessa, Agns Lladó, assegura que estan treballant per reforar l'actual plantilla del cos, que compta amb 70 efectius, i que ja han iniciat els trmits per poder-ne incorporar set més l'any que ve. Malgrat aix, admet que el nombre d'agents no compleix amb la rtio que hauria de tenir una ciutat de gairebé 47.000 habitants i que calen noves mesures. Lladó diu que els vigilants municipals, que molt probablement es contractaran a través del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), seran una figura de suport i que l'objectiu és que ajudin als agents a fer un control més exhaustiu del compliment de les ordenances. En aquest sentit, assegura que també preveuen "reforar a nivell administratiu i jurídic" els serveis que s'encarreguen de cobrar les sancions quan hi ha una denúncia.

Figueres compta amb una plantilla de Gurdia Urbana amb 70 agents i l'any que ve est previst que se n'hi incorporin set més. Malgrat aix, la xifra no és la idnia tenint en compte que la ciutat se situa al voltant dels 47.000 habitants. La voluntat de l'actual govern (ERC, PSC, Guanyem Figueres i Canviem Figueres) és continuar incrementant la plantilla per, parallelament, estan estudiant altres mesures. Una d'elles passa per la creació d'un cos de vigilants municipals. Una figura que tenen diversos municipis petits i que contractarien a través del SOC. L'objectiu és que complementin la tasca que fa la policia, sobretot, en l'mbit de les ordenances. "La ciutat té un greu problema d'incivisme perqu les ordenances no es compleixen i hi ha una certa sensació d'impunitat, de ciutat sense llei", assegura Lladó. L'alcaldessa assegura que la Gurdia Urbana fa molt bé la seva feina i que ha tramitat moltes denúncies per incompliments per que moltes no s'han acabat tramitant. "Ens hem trobat aquesta situació i per aix també tenim previst reforar-ho a nivell administratiu i jurídic", afirma Lladó. "Volem que les sancions arribi a bon port i s'executin", insisteix. Pel que fa a la sensació d'inseguretat, Lladó admet que est present a la ciutat per diu que les estadístiques i les dades ho rebaten. "Estem a nivell semblants als d'altres ciutats", assegura. En aquest sentit i preguntada sobre la possibilitat de recuperar la figura de Policia de Barri, diu que estan estudiant "la millor manera d'arribar a tot" i admet que quan es va implementar fa anys va "funcionar molt bé".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés