Publicado 26/02/2019 19:54CET

Figueres acorda amb la Generalitat iniciar els estudis de la nova estació dautobusos al costat de lestació de trens

Agencia Catalana de Noticias
ACN

LAjuntament demana a Adif que desencalli la concessió de laparcament privat de la plaa de lEstació

ACN

Figueres.-LAjuntament de Figueres i la Direcció General dInfraestructures de la Generalitat de Catalunya han acordat aquest dimarts iniciar els treballs tcnics per dissenyar la nova estació dautobusos. El govern local ha detallat que les noves installacions es situaran al carrer del Progrés, a laltre costat de lestació de trens, i són terrenys dAdif. Així sha decidit en una reunió a Barcelona entre lalcalde de Figueres, Jordi Masquef, tcnics municipals, representants de la Direcció General dInfraestructures i també representants dAdif. A més, Masquef també ha demanat a Adif que desencalli la concessió de laparcament de la plaa de lEstació o el cedeixi a lAjuntament per tal que el pugui comenar a explotar.

Lalcalde de Figueres, Jordi Masquef, ha aconseguit el primer compromís del Govern per tirar endavant la nova estació dautobusos a la capital de lAlt Empord. En una reunió amb la Direcció General dInfraestructures de la Generalitat de Catalunya sha acordat linici dels treballs tcnics per dissenyar la nova estació, que sha de situar al carrer del Progrés, a laltra costat de les vies del tren.Els nous terrenys són propietat dAdif i, de moment, sembla que lempresa pública espanyola veu amb bons ulls els primers moviments per a la futura infraestructura. Les noves installacions suposaran lenderrocament de lestació actual, que es troba a pocs metres de lestació de trens.En parallel, lalcalde també ha demanat a Adif que comenci els trmits per la concessió de laparcament privat que hi ha a la plaa de lEstació. En el cas en qu no ho vegin factible, Masquef ha proposat que Adif cedeixi laparcament a lAjuntament de Figueres i aquest el comenci a explotar de forma pública.Lalcalde també ha demanat permís a Adif per habilitar un nou aparcament de proximitat de la zona dels Fossos i ha insistit en la necessitat de soterrar les vies del tren convencional.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés