Publicado 11/6/2019 18:04:44CET

El certamen fa cinc anys amb la cuina coreana com a protagonista

El festival Vadefoodies d'Igualada aspira a superar els 4.000 visitants

ACN

Igualada.-El festival Vadefoodies d'Igualada arrenca aquest divendres amb la fita de superar els 4.000 assistents. "Després de cinc anys hem guanyat en maduresa", destaca a l'ACN el president de l'Associació Cultural i Gastronòmica Vadefoodies, Joan Fontanella. El certamen, que mantindrà el seu objectiu d'acostar les tendències gastronòmiques als assistents, tindrà la cuina coreana com a gran protagonista. A banda de les xerrades i showcokings que es faran durant el festival, restauradors de la comarca aprofitaran per oferir plats coreans. Se celebrarà els dies 14 i 15 de juny al Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia.

Fontanella remarca que, malgrat que la cuina coreana és "la gran desconeguda", el seu interès va a l'alça. "És una cuina per descobrir que agradarà a la gent per la seva senzillesa i perquè alhora és saludable". A través dels tallers, xerrades i showcookings, l'objectiu és donar a conèixer alguns dels plats estrella com el Bulgogi, el Bibimbap o el Kimchi, que ja formen part de la gastronomia internacional.Dels fermentats als vinsAprofitant que la cuina coreana compta també amb fermentats com el Jeotgal (marisc fermentat i salat) i el doenjang (pasta de soja fermentada), aquesta tècnica també serà protagonista a través de la xerrada de la doctora, dietista i crítica gastronòmica, Magda Carlas, que explicarà al festival Vadefoodies els beneficis dels aliments fermentats.Els vins també tindran el seu espai en aquesta edició. El reconegut sommelier Josep Pelegrín parlarà als assistents de l'èxit dels concursos de tast de vins i, acompanyat de la també sommelier igualadina Sònia Ferran, faran una simulació de concurs de tast de vins per donar eines per poder-los degustar correctament.Paral·lelament els assistents es podran endinsar al món dels gelats amb una xerrada i tast a càrrec de Jordi Guillem, subcampió del món en gelateria el 2016 i 2018.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.