Publicat 11/06/2019 18:04

El festival Vadefoodies d'Igualada aspira a superar els 4.000 visitants

ACN

Igualada.-El festival Vadefoodies d'Igualada arrenca aquest divendres amb la fita de superar els 4.000 assistents. "Després de cinc anys hem guanyat en maduresa", destaca a l'ACN el president de l'Associació Cultural i Gastronmica Vadefoodies, Joan Fontanella. El certamen, que mantindr el seu objectiu d'acostar les tendncies gastronmiques als assistents, tindr la cuina coreana com a gran protagonista. A banda de les xerrades i showcokings que es faran durant el festival, restauradors de la comarca aprofitaran per oferir plats coreans. Se celebrar els dies 14 i 15 de juny al Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia.

Fontanella remarca que, malgrat que la cuina coreana és "la gran desconeguda", el seu inters va a l'ala. "És una cuina per descobrir que agradar a la gent per la seva senzillesa i perqu alhora és saludable". A través dels tallers, xerrades i showcookings, l'objectiu és donar a conixer alguns dels plats estrella com el Bulgogi, el Bibimbap o el Kimchi, que ja formen part de la gastronomia internacional.Dels fermentats als vinsAprofitant que la cuina coreana compta també amb fermentats com el Jeotgal (marisc fermentat i salat) i el doenjang (pasta de soja fermentada), aquesta tcnica també ser protagonista a través de la xerrada de la doctora, dietista i crítica gastronmica, Magda Carlas, que explicar al festival Vadefoodies els beneficis dels aliments fermentats.Els vins també tindran el seu espai en aquesta edició. El reconegut sommelier Josep Pelegrín parlar als assistents de l'xit dels concursos de tast de vins i, acompanyat de la també sommelier igualadina Snia Ferran, faran una simulació de concurs de tast de vins per donar eines per poder-los degustar correctament.Parallelament els assistents es podran endinsar al món dels gelats amb una xerrada i tast a crrec de Jordi Guillem, subcampió del món en gelateria el 2016 i 2018.