Publicado 22/01/2019 15:18CET

El festival de teatre en francs Oui! estrenar a Barcelona les obres 'Désaxé' i 'Pas pleurer'

Agencia Catalana de Noticias
ACN

S'han programat set espectacles amb 13 funcions, lectures i taules rodones

ACN

Barcelona.-El Festival de Teatre en Francs de Barcelona Oui! celebrar la seva tercera edició del 5 al 17 de febrer i ha programat set espectacles d'autors francfons contemporanis amb 13 funcions, lectures, taules rodones i la projecció de tres films. Per primera vegada hi haur dues estrenes en exclusiva: 'Désaxé' d'Hakim Djaziri, dirigida per Quentin Defalt, i 'Pas pleurer', ladaptació de la novella de Lídia Salvayre, dirigida per Anne Monfort. El festival aixeca una vegada més el teló de la m de l'Institut del Teatre, l'Institut Francs de Barcelona i la Sala Dau al Sec, on es faran els muntatges. Les obres, que són una mostra de l'escena contempornia francesa, aniran acompanyades per subtítols en castell.

Mathilde Mottier, coorganitzadora del festival Oui!, ha explicat que tots els autors programats són contemporanis i aborden "temes d'actualitat que són necessaris d'abordar i mantenir-ne una conversa amb el públic". Tracta, per exemple, elements d'identitat, des d'un personatge que pateix una esquizofrnia fins altres que tenen una confusió sobre els seus somnis. L'espectacle 'Désaxé' d'Hakim Djaziri, guardonada amb el Gran Premi de Teatre (ACT) inaugurar el festival el dimarts 5 de febrer a l'Institut Francs de Barcelona. A la presó, un home escriu una carta en qu dibuixa amb clarividncia el retrat de tots aquells que l'estimen i que van intentar evitar la seva caiguda en el món del jihadisme. La segona estrena anunciada aquest dimarts ser 'Pas pleurer', ladaptació de la novella de Lídia Salvayre, dirigida per Anne Monfort interpretada per l'actriu Anne Sée i l'actor catal Marc Garcia-Coté. Salvayre estar a Barcelona per descobrir l'obra i participar en la postfunció. El muntatge explica la histria de la mare de l'autora dins el marc de la Guerra Civil espanyola. En aquesta obra, Marc Garcia-Coté es posa a la pell d'en Josep, el germ de la Montse, i és d'un petit poble a prop de Lleida. Se'n va a la capital a l'estiu del 36 i allí es troba amb els anarquistes que el sedueixen amb les seves idees. Se'n va, posteriorment, amb la seva germana Montse a Barcelona i viuen aquest estiu del 36 "meravellós, on "es troben aquestes llengües, discussions i tot aquest món per crear", per es topa també amb "les atrocitats comeses per republicans i allí es trenquen els seus somnis". Garcia-Coté ha assegurat que poder fer aquest muntatge, amb un "tema tan prxim" a ell, és meravellós. Després de Barcelona, l'obra far una gira per Frana. També s'ha programat 'Reconstitution' dirigida per Pascal Rambert amb la companyia Panta Thétre de Caen; 'La magie lente' de Denis Lachaud dirigida per Pierre Notte i la comdia 'Soyez vous-mme' escrita i dirigida per Cme de Bellescize. Aquesta edició del festival Oui!, comptar amb la presncia de Nathalie Papin, autora de 'Quand j'aurai 1001 et un ans'. Papin és una reconeguda creadora de teatre juvenil i guardonada amb diversos guardons com el Gran Premi de la literatura dramtica juvenil. Amb ella es far una trobada dirigida als professionals dels espectacles pels joves. També ser present al certamen l'autora Alexandra Badea per presentar 'Europe connexion', dirigida per Vincent Franchi. Activitats parallelesA més dels espectacles, el públic podr assistir a activitats paralleles com lectures dramatitzades, tallers d'escriptures, projeccions de pellícules relacionades amb el teatre ('Inventaires', 'Tambours sur la digue' i 'Dans la maison'), la sortida de residncia de 'La tente' de Claude Ponti dirigida per Neus Vila i un concurs a la millor crítica teatral feta per joves.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés