Publicado 24/07/2019 15:42CET

El Festival d'arts SIARTB dona l'oportunitat d'exposar i vendre la seva obra a 27 artistes del Pallars

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

Els dies 16 i 17 d'agost Vilamur es convertir en un espai d'encontre, divulgació, exposició i venda d'art

ACN

Soriguera.-El petit poble de Vilamur, al Pallars Sobir, de poc més de seixanta habitants, acollir els prxims dies 16 i 17 d'agost el Festival d'arts SIARTB amb l'objectiu de duplicar els visitants de la primera edició que van superar els 1.500. Aquest Festival vol donar visibilitat a l'art local i reivindicar, alhora, la fora i la mgia dels territoris de muntanya. Un total de 27 artistes del Pallars mostraran les seves obres a les eres del poble, reconvertides en galeries d'art per aquests dies. Els visitants aniran descobrint a cada pas aquestes creacions i tindran l'oportunitat d'adquirir pintura, escultura o fotografia. Aquesta fira d'art es complementar amb una vintena d'activitats, totes relacionades amb el món de l'art com el teatre, la dansa, la música o la poesia. L'objectiu del Festival és reivindicar els creadors locals per també el poble de Vilamur com a punt de parada per tots aquells que circulen per l'N-260.

L'espai d'intercanvi, exposició i venda d'art vol afavorir la generació de vincles més permanents entre els artistes i que es multipliqui la creació d'art contemporani, en territoris rurals. El visitant del Festival comptar amb tres espais molt diferenciats; espai escnic i performatiu on tindran lloc actuacions musicals i de teatre per a tots els públics; espai d'exposició i venda d'art en espais privats cedits pel venat com eres i patis; i l'espai d'interacció artística que estar a l'aire lliure on es faran microactuacions o exposicions artístiques.Roser Rfols, de SIARTB, ha animat a la gent a visitar Vilamur els dies del Festival i a descobrir a cada raconet del poble una experincia artística diferent. Rfols ha afegit que la idea és que el mateix festival sigui un espai de divulgació i interacció artística on els visitants puguin participar activament i artísticament en el seu desenvolupament, que la gent s'impliqui del fet artístic com a eina d'expressió. Per Rfols és molt important compaginar les activitats més lúdiques del festival amb les més reflexives que s'han programat.Per Rfols és important l'oportunitat que ofereix el Festival als artistes locals d'aflorar i de donar-se a conixer ells i la seva obra. La divulgació de la tasca d'aquests artistes moltes vegades és complicada quan s'est allunyat dels grans centres de producció, ha dit Rfols.Imma Torres, regidora de Cultura de Soriguera, ha explicat que per l'Ajuntament és important la celebració del Festival per la dinamització turística i social que suposa pel poble de Vilamur. Per Torres és una oportunitat, a través de l'art i la cultura, de donar a conixer el municipi de Soriguera.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés