Publicado 17/1/2019 13:22:48 +01:00CET

El festival d'arts escniques xil Santiago Off presenta el Focus FiraTrrega per segon any consecutiu

Agencia Catalana de Noticias
ACN

La iniciativa s'emmarca en l'intercanvi bidireccional que es va iniciar el 2018 per visibilitzar el moment de la creativitat escnica catalana i xilena

ACN

Trrega.-Per segon any consecutiu, FiraTrrega i el festival xil Santiago Off, amb la collaboració de l'Institut Ramon Llull, uneixen els seus esforos per fer visible el moment de la creació escnica contempornia xilena i catalana en el marc de sengles esdeveniments. Santiago Off, que té lloc entre el 17 i el 26 de gener, és un dels festivals d'arts escniques més joves per a la vegada més influents pel que fa a la difusió de propostes innovadores i que renoven l'imaginari escnic en el panorama iberoameric. Les companyes catalanes John Fisherman i Humanhood, així com l'experta en arts de carrer Ada Pallars, participen en l'edició 2019 de Santiago Off.

Al Santiago Off es podran veure els espectacles '#Moneyforfree', de la companyia John Fisherman i 'Orbis' de Humanhood, que els promotors de l'esdeveniment xil van seleccionar d'entre la programació 2018 de FiraTrrega en la seva estada a la capital de l'Urgell el passat mes de setembre. Així mateix, aquest focus artístic es completar amb una activitat parallela amb la participació de l'experta en arts de carrer Ada Pallars, autora del llibre 'El carrer és nostre', que far una classe magistral el 22 de gener sobre la histria i la situació actual de les arts de carrer a Catalunya.Aquest intercanvi, que va tenir una primera edició l'any 2018, ha estat possible grcies a l'acord entre Santiago Off, FiraTrrega i la participació de l'Institut Ramon Llull, que contribueix amb el finanament de la mobilitat dels artistes catalans. L'acord es completar el proper mes de setembre amb la programació a FiraTrrega 2019 d'una companyia xilena i la presncia institucional de Santiago Off i el Gobierno de Chile a La Llotja professional de FiraTrrega.