La Federació Catalana de Transports de Barcelona acusa els sindicats convocants de la vaga del sector de ser "inamovibles"

Publicado 28/10/2019 17:42:50CET

Transcalit afirma que "no és cert" que el salari dels transportistes i del personal logístic hagi estat congelat des del 2011

ACN

Barcelona.-La Federació Catalana de Transports de Barcelona (Transcalit) considera que els sindicats convocants de la vaga de 24 hores d'aquest dimarts i dimecres tenen una posició "inamovible" i els acusa de "negar-se a negociar qualsevol punt proposat per les patronals". En una circular distribuïda entre els seus associats a la qual ha tingut accés l'ACN, Transcalit defensa que els sous dels transportistes i del personal logístic no han estat congelats des del 2011, com diuen els sindicats, perquè el conveni vigent té una clàusula d'antiguitat que comporta un augment vegetatiu anual de l'1,8%. L'organització empresarial afirma que ha proposat un augment salarial mitjà per treballador i any de 1.500 euros a canvi d'establir una jornada anual de 1.780 hores i que es pugui treballador de dilluns a diumenge. En cap cas, diuen, reclamen que aquestes jornades siguin ininterrompudes sinó que es farien "respectant els descansos establerts legalment".

Transcalit també recorda que la regularització de la jornada de dilluns a diumenge ja està vigent als convenis de Tarragona, Lleida i Girona, firmats per delegacions dels mateixos sindicats que han convocat l'aturada. "Només accepten parlar d'actualització de taules salarials i pujades salarials emparant-se amb els anys transcorreguts des de l'últim conveni firmat", han retret als sindicats UGT i CCOO.Plantada patronalLes organitzacions empresarials de la logística i transport Uno i Transcalit no s'han presentat a la reunió convocada aquest dilluns a la seu del Departament de Treball per evitar l'aturada al·legant problemes d'agenda. Fonts de la patronal barcelonina argumenten que ja van comunicar el passat divendres que no podien assistir-hi per problemes d'agenda dels seus representants legals.Més de 15.0000 treballadors del sector de la logística i el transport de mercaderies per carretera de la demarcació de Barcelona estan cridats a seguir la vaga de 24 hores.

el més llegit

 1. 1

  Girona activa el pla d'emergència per risc de desbordament del riu Onyar

 2. 2

  Deu carreteres tallades a Catalunya per la borrasca Glòria

 3. 3

  Tallada l'AP-7 entre Figueres i la frontera amb França per la borrasca Glòria

 4. 4

  El Govern central aprova apujar un 2% el sou dels funcionaris amb efectes retroactius

 5. 5

  El Govern i els comuns augmenten la despesa pública en 3.070 milions i aposten per la sanitat i l'educació

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista