Publicado 28/10/2019 17:42:50 +01:00CET

La Federació Catalana de Transports de Barcelona acusa els sindicats convocants de la vaga del sector de ser "inamovibles"

Transcalit afirma que "no és cert" que el salari dels transportistes i del personal logístic hagi estat congelat des del 2011

ACN

Barcelona.-La Federació Catalana de Transports de Barcelona (Transcalit) considera que els sindicats convocants de la vaga de 24 hores d'aquest dimarts i dimecres tenen una posició "inamovible" i els acusa de "negar-se a negociar qualsevol punt proposat per les patronals". En una circular distribuïda entre els seus associats a la qual ha tingut accés l'ACN, Transcalit defensa que els sous dels transportistes i del personal logístic no han estat congelats des del 2011, com diuen els sindicats, perquè el conveni vigent té una clàusula d'antiguitat que comporta un augment vegetatiu anual de l'1,8%. L'organització empresarial afirma que ha proposat un augment salarial mitjà per treballador i any de 1.500 euros a canvi d'establir una jornada anual de 1.780 hores i que es pugui treballador de dilluns a diumenge. En cap cas, diuen, reclamen que aquestes jornades siguin ininterrompudes sinó que es farien "respectant els descansos establerts legalment".

Transcalit també recorda que la regularització de la jornada de dilluns a diumenge ja està vigent als convenis de Tarragona, Lleida i Girona, firmats per delegacions dels mateixos sindicats que han convocat l'aturada. "Només accepten parlar d'actualització de taules salarials i pujades salarials emparant-se amb els anys transcorreguts des de l'últim conveni firmat", han retret als sindicats UGT i CCOO.Plantada patronalLes organitzacions empresarials de la logística i transport Uno i Transcalit no s'han presentat a la reunió convocada aquest dilluns a la seu del Departament de Treball per evitar l'aturada al·legant problemes d'agenda. Fonts de la patronal barcelonina argumenten que ja van comunicar el passat divendres que no podien assistir-hi per problemes d'agenda dels seus representants legals.Més de 15.0000 treballadors del sector de la logística i el transport de mercaderies per carretera de la demarcació de Barcelona estan cridats a seguir la vaga de 24 hores.