Publicado 22/05/2019 14:43CET

La Favb veu ''electoralisme'' en el decret de la Generalitat per regular els lloguers

La federació d'associacions de vens de Barcelona demana un Pacte per l'Habitatge a la ciutat

ACN

Barcelona.-La Federació d'Associacions de Vens de Barcelona (FAVB) veu 'electoralista' l'aprovació del decret de la Generalitat per regular els lloguers. Considera que ser de 'difícil aplicació', ja que se supedita a un desenvolupament normatiu que determini les zones d'alta demanda sostinguda. Consideren que les excepcions són 'múltiples' ja que per exemple, no s'aplica a edificis de nova construcció, i critiquen que es proposi una limitació d'entre el 10 i el 20% en un moment en qu el mercat de lloguer ha iniciat un 'cert estancament' als increments. Per aix, consideren que la mesura ser 'molt poc efectiva' i 'totalment inútil' en els casos d'actualització de rendes antigues que es podran continuar incrementant-se en percentatge entre el 40 i el 100%. Per aix, demanen un Pacte per l'Habitatge a la ciutat.

La Favb diu que l'aprovació d'aquest decret ha estat 'precipitada' i creu que ser susps per 'vulneració de competncies'. Per aix, des de la Favb es considera que no és la regulació no és la que esperaven les entitats socials perqu s'ha aprovat sense consulta ni participació de les entitats afectades. Les entitats socials demanaven polítiques integrals que condussin cap a un lloguer que no superés el 20 o 25% de la renda familiar, un fet que el nou decret no inclou. La Favb demana un Pacte per a l'Habitatge amb unitat entre els partits polítics i amb el compromís de les diferents institucions, que permetin implementar diferents mesures complexes per regular el mercat de l'habitatge a partir dels diferents factors que el condicionen com pot ser la globalització o la fiscalitat. Així, proposen polítiques protectores per part de la UE, suprimir privilegis fiscals a les SOCIMIS, la constitució d'un parc d'habitatge públic o la collaboració públicoprivada .

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés